Z krvavej drámy na olympiádu: Jenčušovú čaká po drsnom páde kariérny vrchol

V pamäti mnohých Slovákov zostala cyklistka Nora Jenčušová (22) ako hrdinka, ktorá sa nevzdáva ani po najťažších chvíľach. Minulý rok ...
  • Zdroj: TASR

V pamäti mnohých Slovákov zostala cyklistka Nora Jenčušová (22) ako hrdinka, ktorá sa nevzdáva ani po najťažších chvíľach. Minulý rok utrpela drsný pád, po ktorom skončila celá zakrvavená. Tento incident však neoslabil jej odhodlanie, práve naopak. Nora sa vrátila silnejšia a odhodlanejšia a tento týždeň odcestovala na svoje prvé olympijské hry do Paríža, kde ju dnes čaká premiérový štart.

FOTOGALÉRIA: Jenčušovú čaká po drsnom páde kariérny vrchol

Pre Jenčušovú vypukne celá paráda na olympiáde už dnes o 14.30, keď by sa mala predstaviť v ženskej individuálnej časovke. Okrem toho sa však predstaví aj v druhej disciplíne - v pretekoch jednotlivcov. „Som rada, že sa to nakoniec podarilo. Veľmi som tomu neverila, ale nakoniec som rada, že môžem ísť ešte v jednej disciplíne navyše,“ tešila sa trojnásobná majsterka SR v časovke a dvojnásobná majsterka SR v cestných pretekoch.

Do povedomia Slovákov sa dostala hlavne vlani po tom, ako na klasike Strade Bianche utrpela drsný pád, po ktorom skončila celá zakrvavená s dotrhaným dresom. V Paríži si však už žiadne pády nepripúšťa. Navyše priamo do dejiska ju prišla podporiť aj najbližšia rodina.

„Ambície sú určite zájsť čo najlepšie, čo sa týka aj mojich číselných predpokladov. V Paríži bude so mnou aj moja rodina, budú mi fandiť, takže mám o motiváciu navyše. Čo sa týka umiestnenia, uvidíme. Bude tam špička a nie sú preteky, kde by bola kvalitnejšia konkurencia, čiže budem rada, že sa budem môcť porovnať s tými najlepšími,“ dodala Jenčušová, ktorá je známa hlavne poctivou disciplínou. Denne je cyklistka zo Spiša schopná odtrénovať aj 6 hodín čistého času.

Nora Jenčušová, cyklistika

Dátum narodenia: 14. apríla 2002

Klub: BePink-Bongioanni

Tréner: Lenka Litvinová-Ilavská

Účasť na OH: doteraz neštartovala

Najväčšie úspechy: trojnásobná majsterka Slovenska (2022, 2023, 2024) v pretekoch s hromadným štartom, štvornásobná v časovke (2021 - 2024).

Peťo Sagan (vľavo) je s bývalým  kolegom Wigginsom  kamarát.
Šokujúce vyjadrenia Saganovho kamaráta Wigginsa: Odporné detaily sexuálneho zneužívania! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk