Karol Pecze o tom, prečo Dunajská Streda utŕžila ďalšiu hanbu: DAC má tieto nedostatky!

Zažili ďalší európsky výbuch a po roku sa v pohárovej Európe opäť zdržia asi iba jeden týždeň. Futbalisti DAC 1904 Dunajská Streda si ...
  • Zdroj: TASR

Zažili ďalší európsky výbuch a po roku sa v pohárovej Európe opäť zdržia asi iba jeden týždeň. Futbalisti DAC 1904 Dunajská Streda si najnovšie z hanby ušili kabát v Azerbajdžane, kde tamojšej Zire podľahli 0:4. Bývalý tréner klubu tréner Karol Pecze (78) hľadá príčiny debaklu a aj toho, prečo sa DAC-u dlhodobo nedarí v európskych pohároch.

FOTOGALÉRIA: Pecze o tom, prečo Dunajská Streda utŕžila ďalšiu hanbu

Hoci sa azerbajdžanské kluby vďaka finančnému kapitálu zlepšili, je hanbou tam prehrať o štyri góly. „Som z výsledku prekvapený a je to nečakané. Očakával som, že v tomto ročníku bude mať DAC výraznejšie predstavenie v pohárovej Európe ako v minulosti. Zatiaľ sa tak však nedeje a po takomto výsledku sa im pôjde do odvety veľmi ťažko,“ uviedla slovenská trénerská legenda.

Podľa Peczeho slov dnes už nie je ľahký súper. „Netreba o tom však len hovoriť, ale treba sa na to aj pripraviť. Otázne teda je, či sa na súpera dostatočne pripravili. Problém môže byť v prístupe, taktike či kvalite súpera. Dalo sa dokopy viacero faktorov a takýto je výsledok. Napriek tomu, že mužstvo budujú a prišli noví hráči, tak si osobne myslím, že sa nestihli adaptovať,“ vyjadril sa slovenský odborník.

Slovan Bratislava si z Celje odniesol cennú remízu.
Remíza Slovana v Celje s nepríjemnou dohrou: Slovenský majster musí zaplatiť mastnú pokutu Zobraziť článok

Nie je to však prvé takéto zlyhanie Dunajskostredčanov. „Myslím si, že im chýbajú dostatočné skúsenosti, čo sa týka hry v európskych súťažiach. Ďalej si nemôžem pomôcť, ale vidím nedostatky v celkovej odbornej analýze. V minulosti neustále púšťali preč hráčov, ktorí boli nosnými piliermi. Potom sa nedá očakávať, že mužstvo bude hrať do pár týždňov opäť na takej istej úrovni. V priebehu niekoľkých týždňov sa to ťažko nahradí. Navyše noví hráči sa musia adaptovať, a to trvá. Keď chýba stabilizácia, tak veľmi ťažko očakávať pravidelné priaznivé výsledky,“ pripojil Pecze s tým, že mužstvu chýba v úvode sezóny oproti jej koncu zohratosť a sila.

Európske výbuchy klubu

2018 - vypadnutie s Dinamom Minsk (Biel.) v súčte 2:7

2020 - vypadnutie s Linzom (Rak.) po debakli 0:7

2023 - vypadnutie s gruzínskou Dilou Gori

2024 - debakel 0:4 s azerbajdžanskou Zirou Baku

Dunajská Streda schytala v Azerbajdžane výprask.
Dunajská Streda potrebuje zázrak! Duel v Azerbajdžane jednoznačnou záležitosťou Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk