Poznáme prvého dopingového hriešnika OH 2024: Aké látky mu našli v tele?

Olympijské hry v Paríži majú svojho prvého dopingového hriešnika. Iracký džudista Sajjad Sehen (28), ktorý sa chystal na svoju prvú olympiádu, ...
  • Zdroj: Northfoto

Olympijské hry v Paríži majú svojho prvého dopingového hriešnika. Iracký džudista Sajjad Sehen (28), ktorý sa chystal na svoju prvú olympiádu, mal pozitívny test na anabolické steroidy, metandienón a boldenón. V piatok iba niekoľko hodín pred otváracím ceremoniálom to uviedla Medzinárodná testovacia agentúra (ITA).

Sehenovi odobrali vzorku s pozitívnym dopingovým nálezom v utorok v Paríži. Na žinenkách vo francúzskej metropole sa mal predstaviť na budúci utorok v kategórii do 81 kg. V 1. kole mal čeliť súperovi z Uzbekistanu, informovala AFP.

Dvadsaťosemročného irackého džudistu však ITA dočasne suspendovala a prišiel tak o štart pod piatimi kruhmi. „Znamená to, že športovec nemôže počas olympijských hier súťažiť, trénovať alebo zúčastňovať sa akejkoľvek aktivity," uviedla agentúra.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron (vľavo) a francúzski športovci počas návštevy olympijskej dediny na XXXIII. letné olympijské hry v Paríži.
Izraelský minister pred otváracím ceremoniálom varuje: Pozor na teroristické útoky! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk