Matej Beňuš predstavil svoju loď za 4-tisíc eur: Ak by mala pod 9 kíl, tak ma vylúčia z OH!

Patrí medzi jedného z našich ašpirantov na cenný kov. Reč je o skúsenom vodnom slalomárovi Matejovi Beňušovi (36), ktorého už dnes poobede ...
  • Zdroj: TASR

Patrí medzi jedného z našich ašpirantov na cenný kov. Reč je o skúsenom vodnom slalomárovi Matejovi Beňušovi (36), ktorého už dnes poobede na letných hrách v Paríži čaká kvalifikácia v disciplíne C1.

FOTOGALÉRIA: Matej Beňuš

Strieborný medailista z Ria 2016 denníku Nový Čas predstavil svoju nádhernú loď, s ktorou sa tretíkrát v kariére predstaví na najväčšom športovom podujatí sveta. Prezradil, že jej cena je okolo 4-tisíc eur aj s doplnkami, váži 9 kíl a meria 350 cm!

Rodák z Bratislavy patrí medzi najstarších a najskúsenejších olympionikov, ktorí budú štartovať na olympiáde v Paríži, ktorá včera oficiálne odštartovala. „Už sa neviem dočkať svojich disciplín, pretože tá príprava bola veľmi dlhá a náročná. Cítim sa v dobrej pohode i forme. Navyše veľmi dobre poznám aj olympijský kanál, keďže sme v posledných mesiacoch na ňom strávili v rámci prípravy niekoľko týždňov,“ povedal na úvod pre náš portál Beňuš, ktorého už dnes o 17.00 h čaká kvalifikácia v disciplíne C1 o postup do semifinále a ak uspeje, tak v pondelok bude mať šancu zabojovať o svoju druhú medailu pod piatimi kruhmi.

ZOBRAL SI DVE

Matej si do dejiska podujatia zobral dve lode, ktoré mu vyrobili na olympiádu na mieru. „Som s nimi spokojný, naozaj sa vydarili a cítim sa v nich dobre,“ pokračoval otec troch synov.

Nás zaujímalo, koľko taká loď stojí a aké sú jej parametre. „Nie je to veru lacný špás. Stojí okolo 4-tisíc eur aj s doplnkami a je vyrobená z karbónu a sendviču, čo je taký materiál. Meria 3,5 metra a musí vážiť nad 9 kilogramov. Ak by bola jej hmotnosť menšie a prídem do ciele aj prvý, tak následne idem na váženie a by ma vylúčili, pretože by som nesplnil parametre,“ objasnil Matej, ktorého príde dnes do Francúzska podporiť manželka Ivana a najstarší syn Simon (10).

PODĽA POCITU

Beňuš prezradil aj to, že nemá pred pretekmi žiadne rituály. „Nič také. Všetko robím podľa pocitu. Do lode vždy sadám pravou nohou, lebo inak ani neviem, keďže aj pádlujem na pravú stranu a loď nosím na pravom ramene,“ dodal náš úspešný slalomár, ktorého obľúbené jedlo sú špagety s tuniakom.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron (vľavo) a francúzski športovci počas návštevy olympijskej dediny na XXXIII. letné olympijské hry v Paríži.
Erotické dobrodružstvá v Paríži?! Kondómy na OH majú už aj ženy Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk