Olympionici sa musia porátať so sparťanskými podmienkami: Ako to vyzerá v domove športovcov?

Približne 40 nízkopodlažných výškových budov bude počas olympiády slúžiť približne pre 14-tisíc ľudí. Malá slovenská výprava má k dispozícii ...

Približne 40 nízkopodlažných výškových budov bude počas olympiády slúžiť približne pre 14-tisíc ľudí. Malá slovenská výprava má k dispozícii dve poschodia v jednej budove.

Fotogaléria

Samotná dedina počas našej včerajšej návštevy žila aj v poobedňajších hodinách, športovci majú k dispozícii kadernícky salón, môžu si dokonca zahrať na klavíri a na námestí sledovať na veľkoplošnej obrazovke olympijské dianie.

Ceremoniál so Céline Dion, vodáci ako vlajkonosiči

Úvod športového sviatku sa dnes večer uskutoční na rieke Seina a vyvrcholí na námestí Trocadero pred Eiffelovou vežou. Organizátori taja, ako bude vyzerať, ale údajne by na ňom mohla vystúpiť po dvojročnej prestávke kanadská speváčka Céline Dion (56).

Vlajkonosičmi slovenskej výpravy budú vodní slalomári Jakub Grigar (27) a Zuzana Paňková (19). „Dostal som naozaj pekný darček k štvrtkovým narodeninám. Veľmi si túto poctu vážim. Odmalička som sledoval OH, vždy som túžil na nich štartovať, čo sa mi už v minulosti podarilo. Keď sa ma to ráno opýtali, či chcem niesť našu vlajku, neváhal som ani sekundu,“ povedal Grigar pre Nový Čas.

Poriadok

Plavec Matej Duša (24) považuje ubytovanie za jediný mínus svojho pobytu v Paríži. „Izba je menšia, nemáme si pomaly kam odložiť veci, keďže sme dosť nabalení. Je to asi jediná vec, ktorú môžem vytknúť. S posteľami nie je problém. Prekvapilo ma, že sú stabilné a dosť vydržia.“

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk