Vtipný záver zápasu v Celje: Weiss odmietol striedať, tréner chválil posilu z Trnavy

Futbalisti Slovana si z prvého zápasu 2. predkola Ligy majstrov vezú zo slovinského NK Celje remízu 1:1. Jediný presný zásah belasých ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Futbalisti Slovana si z prvého zápasu 2. predkola Ligy majstrov vezú zo slovinského NK Celje remízu 1:1. Jediný presný zásah belasých zaznamenal v 11. minúte David Strelec, keď odpovedal na gól Luku Bobičanca z priameho kopu už zo siedmej minúty.

FOTOGALÉRIA: LM: Celje - Slovan

Belasí hrali od 31. minúty bez stredopoliara Kyriakosa Savvidisa, ktorý dostal po faule červenú kartu. Pred odvetou, ktorá je na programe v utorok 30. júla od 20.30 h v Bratislave, si tak Bratislavčania vytvorili sľubnú pozíciu na postup.  V bránke Slovana nastúpil Dominik Takáč, pre ktorého to bol prvý zápas od príchodu zo Spartaka Trnava.

Budú sa takto futbalisti Slovana radovať aj dnes večer v Slovinsku?
NK Celje - ŠK Slovan ONLINE: Slovenský majster si do odvety nesie sľubný výsledok Zobraziť článok

Vtipný moment sa udial tesne pred koncom riadneho času. Kouč belasých Vladimír Weiss st. pripravoval striedanie, na ihrisko mal vybehnúť Nino Marcelli, ktorý mal striedať kapitána Vladimíra Weissa ml. Ten dal svojmu otcovi a zároveň koučovi ale najavo, že z trávnika ešte dole nepôjde a že zvláda zápas dohrať. Napokon v 88. min Weissa Marcelli vystriedal.

Slovan Bratislava sa v rámci 2. predkola Ligy majstrov predstavil na pôde slovinského Celje.
Cenná remíza po bojovnom výkone: Slovan proti Celje prežil ťažké chvíle Zobraziť článok

"Vzhľadom na priebeh zápasu musíme byť s remízou spokojní. Bolo to po heroickom výkone v defenzíve. Od 30. minúty sme hrali v desiatich, čo bolo náročné proti kvalitnému súperovi. Brankár Takáč sa predviedol vo výbornom svetle, podržal nás vo viacerých momentoch, hoci ten gól asi mohol chytiť. Súper bol na nás dobre pripravený. Po červenej karte sme museli bojovať a uhrať to takticky. Dobre sme bránili, hoci domáci mali šance. Brankár je na to, aby podržal a som rád, že mu to vyšlo. Za tohto stavu je remíza pre nás výhodná. Doma musíme zvíťaziť," hodnotil duel tréner Vladimír Weiss pre STVR.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk