Triebeľová ako prvá Slovenka, ktorá sa na OH predstaví v boxe: V Paríži so špeciálnymi nechtami!

Bude prepisovať históriu! Jessica Triebeľová (23) je vôbec prvou ženou, ktorá bude na OH reprezentovať Slovensko v boxe. V Paríži má ...
  • Zdroj: Facebook - Jessica Triebeľová, olympic.sk

Bude prepisovať históriu! Jessica Triebeľová (23) je vôbec prvou ženou, ktorá bude na OH reprezentovať Slovensko v boxe. V Paríži má v pláne štartovať v kategórii do 66 kg. Na miesto činu pritom vyrazila už v utorok doobeda so špeciálne nalakovanými nechtami, ktoré ochotne ukázala aj na objektív.

FOTOGALÉRIA: Prvá Slovenka, ktorá sa na OH predstaví v boxe

Triebeľová získala miestenku na najväčší športový sviatok začiatkom júna na svetovej olympijskej kvalifikácii v thajskom Bangkoku. „Veľmi sa teším, že nastal ten čas a že sa môžem zúčastniť na olympijských hrách. Odchádzam s najväčšími ambíciami, ale takisto aj pokorne. Čas ukáže, ja dám do toho určite všetko,“ uviedla bronzová medailistka z tohtoročných ME. V Paríži by pritom rada vyvrátila mýty o tom, že box je násilnícky šport, ktorý nie je vhodný pre nežné pohlavie.

„Špeciálny tlak ako prvá Slovenka necítim. Keď som začínala, tak som veľa boxovala s chlapcami, lebo ženský box nebol až taký rozvinutý. Teraz sa mimoriadne zdvihol záujem, čiže už to problém nie je a baby sa toho neboja. Nie je to vôbec násilnícky šport, ako si mnohí ľudia myslia. Že to je len taká bitka... Mne je tento šport blízky už od úplného mala. Box robí celá moja rodina, takže je asi normálne, že mi je to prirodzené,“ dodala vždy dobre naladená Triebeľová, ktorá do dejiska olympiády v Paríži vyrazila v utorok v doobedňajších hodinách, no okrem kufrov vyrazila aj so špeciálne upravenými nechtami, na ktoré si dala vyobraziť slovenské i olympijské symboly. Detaily svojej okrasy rúk nemala najmenší problém ukázať aj na objektív Nového Času.

„Olympiáda je najväčší športový sviatok a je o to aj veľký záujem. Doteraz ma prakticky nikto nepoznal a teraz sú oči na mne – neznámej Slovenke, ktorá sa venuje boxu, navyše žene... Som také prekvapenie, ale verím, že milé,“ uzavrela Triebeľová.

Plán cena lístka pre batoľa je naozaj nehoráznosť, ako sa objavuje v reakciách na túto správu.
Program slovenských športovcov na olympiáde v Paríži Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk