Je rozhodnuté: Premiérová olympiáda v E-športoch bude v Saudskej Arábii

Delegáti 142. zasadnutia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v Paríži jednomyseľne schválili Saudskú Arábiu ako dejisko premiérových ...
  • Zdroj: TASR/AP

Delegáti 142. zasadnutia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v Paríži jednomyseľne schválili Saudskú Arábiu ako dejisko premiérových olympijských hier v E-športoch, ktoré sa uskutočnia na budúci rok. Vyhoveli tak odporúčaniu exekutívy MOV.

Podľa MOV sú akceptovateľné virtuálne športy, športové simulácie a E-športy, ktoré korešpondujú s olympijskými hodnotami. MOV vníma podporu E-športu ako prejav snahy prilákať mladých fanúšikov. V roku 2023 sa spolupodieľal na olympijskom týždni E-športu v Singapure, na ktorom sa predstavilo 130 hráčov z celého sveta.

"Nech je náš názor na E-šport a gaming akýkoľvek, čísla hovoria samé za seba. Na celom svete sú tri miliardy ľudí, ktorí majú skúsenosti s hraním. Pokiaľ chceme niečo znamenať v živote mladých ľudí a inšpirovať mladú generáciu olympijskými hodnotami, tak musíme ísť tam, kde sú mladí ľudia. Do skutočného, ale aj virtuálneho sveta," uviedol prezident MOV Thomas Bach.

Most cez Seinu, ktorý prepája dve časti olympijskej dediny.
Parížska olympijská dedina: Pozrite sa ako to tam vyzerá pár hodín pred štartom olympiády Zobraziť článok

Saudskoarabský Rijád je v týchto dňoch dejiskom Svetového pohára v E-športe. Spolupráca s MOV bude pokračovať vypracovaním programu a disciplín, ktoré budú zahrnuté do olympijského programu, takisto aj kvalifikačného procesu a podmienok pre hráčov.

Organizátori OH v Paríži pripravili pre športovcov 200-tisíc kondómov.
V Paríži to bude poriadna divočina: Zrušený zákaz sexu, plno kondómov a aj jedna špecialita Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk