Obrovské utrpenie veľkej Vlhovej rivalky: Plakala som, nemôžem ani...

Môže vynechať aj celú nasledujúcu sezónu! Reč je o talianskej lyžiarke Sofii Goggiovej (31), ktorá v uplynulej sezóne utrpela vážne zranenie. ...

Môže vynechať aj celú nasledujúcu sezónu! Reč je o talianskej lyžiarke Sofii Goggiovej (31), ktorá v uplynulej sezóne utrpela vážne zranenie. V emotívnej spovedi prehovorila a svojich útrapách a budúcnosti.

Fotogaléria

Talianka sa vo februári počas tréningu vážne zranila, keď si zlomila lýtkovú a holennú kosť. Absolvovala operáciu a lekári odhadovali, že ju čaká 6-mesečná pauza. Teraz je ale všetko inak a hrozí, že vynechá celú nadchádzajúcu sezónu.

Návrat na svahy po štyroch mesiacoch od zranenia ukázal, že Talianka má silné bolesti. „Pod lyžiarskymi okuliarmi som plakala,“ prezradila pre talianske noviny Corriere della Sera. Návrat do súťažného kolotoča je veľmi nejasný. „Nemôžem ani poriadne chodiť,“ dodala.

Najhorší možný scenár pre špecialistku na rýchlostne disciplíny je, že vynechá celú nasledujúcu sezónu. „Lekári mi povedali, že po šiestich mesiacoch by som mala opäť začať lyžovať. Podľa doktora Panzeriho bolesť nezmizne a musím sa s ňou naučiť lyžovať,“ povedala olympijská šampiónka v zjazde zo ZOH v Pjongčangu 2018. „Musím pochopiť, ako môžem zmierniť bolesť, keď si obujem lyžiarsku topánku,“ doplnila.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Uvidíme ju až pod piatimi kruhmi?

Cieľom Talianky sú olympijské hry v roku 2026, ktoré budú na domácej pôde v Miláne a Cortine d'Ampezzo. Podľa jej slov to je najhoršie zranenie v kariére a všetko musí ešte dobre zvážiť. „Mala som ťažkú fázu, v ktorej som si myslela, že už nikdy nebudem schopná lyžovať na vysokej úrovni,“ vravela Goggiová, ktorá je zároveň veľká konkurentka našej lyžiarky Petry Vlhovej.

Tri tituly majstra sveta Petra Sagana.
Najlepší slovenský cyklista histórie zavesil bicykel na klinec: Saganova epická cesta kariérou! Zobraziť článok

Hokejový útočník Martin Réway.
Martin Réway si užíva otcovské povinnosti s dcérkou Karolínkou: Prvé spoločné kočíkovanie! Zobraziť článok

Na snímke vpravo Alen Mustafič (Slovan) a  Jakub Grič (Trnava).
Slovan predstavil staronovú posilu: Vraciam sa skúsenejší! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk