Košičania po remíze s AS Rím: Dobrý výsledok, no nepreceniť ho

Futbalisti FC Košice si pochvaľovali výkon aj výsledok v prípravnom zápase proti AS Rím, no po remíze 1:1 upozornili, že ju netreba preceniť. ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Futbalisti FC Košice si pochvaľovali výkon aj výsledok v prípravnom zápase proti AS Rím, no po remíze 1:1 upozornili, že ju netreba preceniť. V pondelňajšej generálke na Niké ligu si v "otváračke" Košickej futbalovej arény užili plné tribúny aj atraktívneho súpera, s ktorým hrali vyrovnanú partiu.

FOTOGALÉRIA: Košice - AS Rím

Pre už bývalého kapitána Erika Pačindu to bola zároveň rozlúčka s košickým dresom a jeden zarámovaný si odniesol na pamiatku.

Košický klub niekoľko dní pred zápasom s AS Rím informoval, že sa s Pačindom dohodol na ukončení spolupráce a proti talianskemu klubu mu dá príležitosť rozlúčiť sa s divákmi. V pláne bolo vystriedať ho v 9. minúte, podľa čísla Pačindovho dresu, napokon ho strelec jediného košického gólu Dalibor Takáč vystriedal o dve minúty neskôr. Pačinda, ktorý sa vrátil po vyše polročnej pauze spôsobenej poranením achilovky, si užil potlesk fanúšikov i dôstojné "ďakujeme" od vedenia klubu.

"Bola to však pekná rozlúčka s klubom. Verím, že sa do Košíc ešte niekedy vrátim. Povedal som si, že je to len futbal, život ide ďalej. Neskôr mi to už bolo viac ľúto, najmä pre to, že sú v tíme chlapci, s ktorými sme spoločne postúpili do ligy," konštatoval Pačinda, ktorý zatiaľ nemá nové pôsobisko. Vyjadril sa aj k špekuláciám o možnom záujme z Michaloviec: "Šušká sa o tom, no zatiaľ som žiadnu ponuku nedostal. Chuť do futbalu stále mám a bol by som rád, ak by som ešte mohol hrať v najvyššej slovenskej súťaži," priznal.

Na snímke zľava Nicolas Gorosito (FC Košice) a Tommaso Baldanzi (AS Rím) bojujú o loptu  počas prípravného futbalového zápasu medzi FC Košice - AS Rím v Košiciach.
Futbalový sviatok na východe republiky: Košice remizovali v príprave s AS Rím Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk