Najlepší slovenský cyklista histórie zavesil bicykel na klinec: Saganova epická cesta kariérou!

Slovenská cyklistická legenda Peter Sagan (34) ukončil svoju úspešnú kariéru. „Ak by mi niekto povedal na začiatku, čo všetko dosiahnem, ...
  • Zdroj: getty images

Slovenská cyklistická legenda Peter Sagan (34) ukončil svoju úspešnú kariéru. „Ak by mi niekto povedal na začiatku, čo všetko dosiahnem, ani by som mu neveril,“ konštatoval po svojich posledných pretekoch.

Siedmy raz zelený

28. 7. 2019

(29 rokov)

Jeho kariéra je výrazne spätá s Tour de France, kde sa stal najlepším pretekárom v bodovacej súťaži v histórii. Svoj rekordný siedmy zelený dres získal v roku 2019. Do tohto ročníka vyhral od svojej premiéry každý rok zelený dres. Výnimkou bol len rok 2017, keď ho po incidente s Markom Cavendishom neprávom vylúčili, čo neskôr priznali aj organizátori. Po vytvorení tohto rekordu však akoby Petrovi klesla motivácia.

Nafúkal tri promile

29. 6. 2023

(33 rokov)

Jeho kariére sa nevyhýbali ani škandály. Najväčší vyrobil po tom, ako žúroval celú noc a následne opitý sadol na skúter, pričom nafúkal až 3 promile. Súd rozhodol, že vyviazne z toho s podmienečným trestom a so zákazom šoférovania na tri mesiace za riskantnú jazdu na skútri. Bol to jeho druhý podobný prípad, keď šoféroval pod vplyvom alkoholu. Prvý sa stal v roku 2021.

Koniec na zadnom

21. 7. 2024

(34 rokov)

Hoci sa v týchto chvíľach túžil pripravovať na olympijské hry, kde sa chcel rozlúčiť na horskom bicykli, jeho jarné problémy so srdcom, kvôli ktorým podstúpil aj operáciu, ho o tento sen pripravili. Cestnú kariéru tak ukončil nedávno na pretekoch Okolo Slovenska a celú kariéru zakončil na horákoch, na ktorých aj začínal. Na MSR skončil dvakrát druhý, pričom posledné metre v kariére absolvoval na zadnom kolese.

 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk