Najlepší slovenský cyklista histórie zavesil bicykel na klinec: Saganova epická cesta kariérou!

Slovenská cyklistická legenda Peter Sagan (34) ukončil svoju úspešnú kariéru. „Ak by mi niekto povedal na začiatku, čo všetko dosiahnem, ...
  • Zdroj: getty images

Slovenská cyklistická legenda Peter Sagan (34) ukončil svoju úspešnú kariéru. „Ak by mi niekto povedal na začiatku, čo všetko dosiahnem, ani by som mu neveril,“ konštatoval po svojich posledných pretekoch.

Trojnásobný majster sveta

24. 9. 2017

(27 rokov)

Po americkom Richmonde a katarskej Dauhe spečatil v nórskom Bergene zlatý hetrik na MS, čo sa mu podarilo ako prvému v histórii. „Toto víťazstvo chcem venovať mojej manželke, s ktorou čakáme dieťa,“ vyjadril sa vtedy v cieli. Tri tituly majstra sveta majú okrem neho už len Belgičania Eddy Merckx a Rik Van Steenbergen, Talian Alfredo Binda a Španiel Oscar Freire. Ani jeden z nich ich však nezískal v sérii za sebou.

Rozchod s manželkou

18. 7. 2018

(28 rokov)

Na sociálnej sieti oznámil, že s manželkou sa dohodli na rozchode a budú spolu ďalej pokračovať len ako dobrí priatelia. Krátko pred koncom kariéry priznal nasledujúce. „Najskôr som to mal všetko idealistické. Bicykloval som, našiel som si frajerku, ktorú som si zobral, máme syna. Potom to začalo škrípať, rozviedli sme sa. Syn nám zostal, za čo som veľmi rád,“ povedal s tým, že žijú v Monaku, kde sa pravidelne vídajú vďaka Marlonovi.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk