Kajakárka Mintálová patrí medzi adeptky na medailu: Nikdy som sa necítila v lodi tak stabilne!

Má pred sebou druhú olympiádu v kariére a cíti sa lepšie pripravená ako v roku 2021 v Tokiu. Reč je o majsterke Európy z roku 2022 a ...

Má pred sebou druhú olympiádu v kariére a cíti sa lepšie pripravená ako v roku 2021 v Tokiu. Reč je o majsterke Európy z roku 2022 a vicemajsterke sveta z roku 2023 Eliške Mintálovej (25), ktorá bude Slovensko reprezentovať v kajaku a v kajak krose.

Fotogaléria

Čo vravíte na olympijský kanál?

Mali sme dostatok času pred olympiádou, aby sme si ho najazdili. Absolvovali sme v Paríži niekoľko sústredení, musím povedať, že mi dokonale sadla aj moja loď. Ani si nepamätám, kedy som sa tak dobre v lodi cítila, tak stabilne ako teraz. Dokonca bude v slovenských farbách.

Čo plánujete ochutnať z francúzskej kuchyne?

Ich domáce pečivo, ktoré mám veľmi rada.

Ceremoniál vynechá

Už v piatok sa vo francúzskom Paríži slávnostne otvoria olympijské hry. Kajakárka Eliška Mintálová sa však ceremoniálu nezúčastní. „Veľmi ma to mrzí, pretože to bude veľkolepé. Už v sobotu ráno však pretekám, a preto odpočinok a príprava sú prvoradé. Pozriem si to v televízii,“ dodala.

Trápila ju zlomenina

Eliška na svojej prvej olympiáde v Tokiu obsadila v K1 konečné deviate miesto. Výrazne ju však obmedzoval zlomený palec na ľavej nohe. Kvôli tomu nemohla s loďou, v ktorej ako kajakárka sedí, manévrovať až tak, ako by chcela.

Odletel aj Tury

Po vodných slalomároch, strelcovi Jurajovi Tužinskom a lukostrelkyni Denise Banánkovej, odcestoval do Paríža náš ďalší športovec. Z Prahy, kde žije, odletel skejtbordista Richard Tury.

Organizátori OH v Paríži pripravili pre športovcov 200-tisíc kondómov.
V Paríži to bude poriadna divočina: Zrušený zákaz sexu, plno kondómov a aj jedna špecialita Zobraziť článok

Na snímke počas tréningu Sofia Goggiová a Mikaela Shiffrinová.
Obrovské utrpenie veľkej Vlhovej rivalky: Plakala som, nemôžem ani... Zobraziť článok

Na snímke zľava Stanislav Lobotka (Slovensko), Smail Prevljak (Bosna a Hercegovina) a Norbert Gyömbér (Slovensko).
Osud slovenského reprezentanta je spečatený: Smeruje do exotiky! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk