Kajakárka Mintálová patrí medzi adeptky na medailu: Nikdy som sa necítila v lodi tak stabilne!

Má pred sebou druhú olympiádu v kariére a cíti sa lepšie pripravená ako v roku 2021 v Tokiu. Reč je o majsterke Európy z roku 2022 a ...

Má pred sebou druhú olympiádu v kariére a cíti sa lepšie pripravená ako v roku 2021 v Tokiu. Reč je o majsterke Európy z roku 2022 a vicemajsterke sveta z roku 2023 Eliške Mintálovej (25), ktorá bude Slovensko reprezentovať v kajaku a v kajak krose.

Fotogaléria

Naša vodná slalomárka je momentálne už v dejisku podujatia a prezradila, že v novej lodi v našich farbách sa cíti výborne.

Čaká vás druhá olympiáda v kariére, ako to vnímate?

Beriem to ako ďalšiu možnosť štartovať na najväčšom športovom podujatí a ukázať svoj potenciál, čo vo mne je.

Cítite sa v lepšej forme ako v Tokiu 2021?

Priznám sa, že som nad tým rozmýšľala. Uvedomila som si, aká bola tá cesta dlhá, kľukatá a zároveň aj pekná, aby som sa do Paríža dostala. Veľa vecí sa zmenilo, spravili sme veľký progres a myslím si, že som dospela mentálne i fyzicky. Takže určite som viac pripravená než predtým, uvidíme, ako to vypáli. Budem sa maximálne sústreďovať na svoje jazdy a v cieli sa uvidí, ako to dopadne.

Cítite sa v dobrej pohode?

Áno, mám za sebou ľudí, ktorí mi veria, ktorí mi dôverujú, a viem, že sme do celej prípravy dali maximum. Som veľmi pripravená a teším sa, že sa po troch rokoch opäť môžem ukázať na olympiáde. A hlavne reprezentovať Slovensko.

Zo zdravotnej stránky ste v poriadku?

Mala som určité komplikácie, nikdy to nie je stopercentné. Bola som trošku chorá, mala som aj s ramenom problémy, ale cítim sa teraz dobre a v dobrej forme.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk