Fanúšikovia takmer podpálili mesto: Chorvátska legenda sa dočkala vysnívaného privítania

Pomaly, ale isto sa schyľuje ku koncu chorvátskej zlatej futbalovej generácie. Jej ústrednou postavou bol aj záložník Ivan Rakitič (36), ...
  • Zdroj: Northfoto

Pomaly, ale isto sa schyľuje ku koncu chorvátskej zlatej futbalovej generácie. Jej ústrednou postavou bol aj záložník Ivan Rakitič (36), ktorý na sklonku bohatej kariéry vôbec prvýkrát okúsi futbal vo svojej milovanej krajine. Podpisom s popredným klubom Hajduk Split spôsobil okamžite obrovský ošiaľ.

FOTOGALÉRIA: Ivan Rakitič

Legendárny chorvátsky reprezentant sa narodil vo švajčiarskom Möhline a s futbalom začal v Bazileji. Následne bol súčasťou nemeckého Schalke 04, španielskej Seville a Barcelony. Práve v dvoch kluboch z Pyrenejského polostrova zaznamenal najväčšie úspechy. 

Koncom januára tohto roka prestúpil do Saudskej Arábie, no vydržal tam iba osem zápasov. V lete zatúžil po domove, a tak sa dohodol so spomínaným Hajdukom. Nuž, temperamentní balkánski fanúšikovia tento krok náležite ocenili.

Ilustračná fotografia.
Tragický pád v kúpeľni: Zomrel futbalový reprezentant (†20) Zobraziť článok

Pri oficiálnom predstavení novej posily v Splite preto predviedli neskutočné peklo, ktoré obletelo celý futbalový svet. Nechýbalo búrlivé skandovanie či množstvo pyrotechniky. Na námestí sa poriadne dymilo.

Priaznivci známeho mužstva čakajú na titul od roku 2005 a veria, že práve príchod Rakitiča ich vráti späť na trón. Pomôcť tomu má aj ďalšia hviezda Ivan Perišič či známy tréner Gennaro Gattuso.

Pred finále EURO 2024 zasahovala polícia. Anglickí fanúšikovia boli v ohrození.
Efektívny zásah polície zabránil najhoršiemu: Finále EURO 2024 mohlo skončiť tragicky! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk