Slovinec Pogačar po Tour natrel priateľku: Za toto ma nenávidí

Vyšlo mu všetko do bodky. Slovinský cyklista Tadej Pogačar (25) sa stal tretíkrát celkovým víťazom Tour de France. Tadej potvrdil svoju ...
  • Zdroj: SITA/AP

Vyšlo mu všetko do bodky. Slovinský cyklista Tadej Pogačar (25) sa stal tretíkrát celkovým víťazom Tour de France. Tadej potvrdil svoju dominanciu na 111. ročníku najprestížnejších cyklistických pretekov triumfom v záverečnej časovke s cieľom v Nice.

Peter si Katarínu Smolkovú vzal v novembri 2015.
Sagan prehovoril o rozvode s exmanželkou: S Katkou bolo všetko ideálne, až zrazu... Zobraziť článok

"Dnes som sa v Monaku cítil veľmi dobre, štartovali sme tam, kde štartuje F1, na najlepšom okruhu sveta. Tuto trasu poznám veľmi dobre, išiel som ju nespočetnekrát, takže som nechcel prepásť šancu na víťazstvo. Vyhral som Giro aj Tour, je to neuveriteľné. Aj keby som vyhral iba Giro, bol by to skvelý rok, ale teraz je to na úplne inej úrovni. Raz by som chcel vyhrať aj dúhový dres, ale na to je ešte čas," pokračoval.
 

Pogačar je ôsmy cyklista v histórii, ktorý dokázal vyhrať Giro d'Italia i Tour de France v jednej sezóne. Pred ním to zvládli iba velikáni Fausto Coppi (1949, 1952), Jacques Anquetil (1964), Eddy Merckx (1970, 1972, 1974), Bernard Hinault (1982, 1985), Stephen Roche (1987), Miguel Indurain (1992, 1993) a naposledy pred 26 rokmi Marco Pantani (1998). 

Tadej Pogacar
Upevnil si pozíciu lídra: Pogačar zdolal v priamom súboji Vingegaarda Zobraziť článok

Po sobotňajšej horskej etape povedal rodák z Komendy, že v záverečnej časovke bude dôležité prísť bezpečne do Nice. Kto však videl jeho jazdu, môže pokojne povedať, že v nej nebolo vidieť ani najmenší náznak toho, že by sa šetril.

„V mojej hlave som mal Urškine slová, ako ma nenávidí za to, že stále trénujem na týchto cestách. Preto ich mám dobre najazdené a nechcel som prepásť túto šancu,“ prezradil na  svoju priateľku.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk