Slovinec Pogačar po Tour natrel priateľku: Za toto ma nenávidí

Vyšlo mu všetko do bodky. Slovinský cyklista Tadej Pogačar (25) sa stal tretíkrát celkovým víťazom Tour de France. Tadej potvrdil svoju ...
  • Zdroj: SITA/AP

Vyšlo mu všetko do bodky. Slovinský cyklista Tadej Pogačar (25) sa stal tretíkrát celkovým víťazom Tour de France. Tadej potvrdil svoju dominanciu na 111. ročníku najprestížnejších cyklistických pretekov triumfom v záverečnej časovke s cieľom v Nice.

FOTOGALÉRIA: Tadej Pogačar

Celkovo vyhral s náskokom šesť minút a 17 sekúnd pred svojím najväčším konkurentom Jonasom Vingegaardom z Dánska. Pogačar zároveň dosiahol double, keďže v máji zvíťazil aj na Giro d'Italia.

"Som nesmierne spokojný, nedá sa to opísať. Po dvoch ťažkých rokoch, keď sme robili nejaké chyby, tak tento rok vyšlo všetko perfektne. Mali sme to celý čas pod kontrolou. Je to prvá Grand Tour, na ktorej som bol každý deň sebavedomý. Na Gire som mal aj horšie momenty, ale na Tour som si užíval každý deň. Mal som skvelú podporu tímu," povedal v televíznom rozhovore. Pogačar žije v Monaku, kde štartovala nedeľňajšia etapa a tak veľmi dobre pozná miestne cesty.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk