Efektívny zásah polície zabránil najhoršiemu: Finále EURO 2024 mohlo skončiť tragicky!

Futbalové EURO je už síce minulosťou, no až teraz sa na povrch dostali detaily, ktoré predchádzali veľkolepej udalosti. Policajti totiž ...
  • Zdroj: Northfoto

Futbalové EURO je už síce minulosťou, no až teraz sa na povrch dostali detaily, ktoré predchádzali veľkolepej udalosti. Policajti totiž údajne vykonali protiteroristickú raziu a zatkli niekoľko mužov. Tí mali zaútočiť na britských fanúšikov vo fanzóne na berlínskom námestí Breitscheidplatz.

Gruzínsky futbalový útočník Georges Mikautadze.
Rokovania dlho netrvali: Najlepší strelec futbalových ME má nové pôsobisko! Zobraziť článok

Zatiaľ čo futbalisti Španielska a Anglicka sa pripravovali na kľúčový duel, strážcovia zákona robili všetko pre ich bezpečnosť. Pár hodín pred úvodným výkopom dokonca v okolí Berlína urobili niekoľko razií. Aby toho nebolo málo, v neďalekom Postupime podľa denníka The Sun odhalili stredisko Islamského štátu. 

​Z dôvodu možného teroristického útoku zatkli troch podozrivých mužov, ktorí boli už dlhšiu dobu monitorovaní. „Do operácie boli zapojené sily zo špeciálnych jednotiek. Opatrenia boli prevedené v súvislosti s hrozbou zo strany islamistického spektra," uviedol hovorca berlínskej polície. 

Cieľom útoku mala byť fanzóna na Breitscheidplatz, kde sa pred finálovým stretnutím zhromaždili tisíce priaznivcov „albionu". Bezpečnostné opatrenia kvôli teroristickým hrozbám boli vykonávané počas celého šampionátu.

Naši hrali tímovo, ale viacerí si zrejme pomohli k prestupom.
Slovensko si polepšilo v rebríčku FIFA! Najväčší prepad utrpelo Česko Zobraziť článok

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk