Tréner Matúš je pripravený čeliť nástrahám výchovy Jamrichovej: Takto chcem Renátku ochraňovať!

Naša tenisová senzácia Renáta Jamrichová (17), ktorá nedávno dosiahla juniorský triumf vo Wimbledone, čelí výzvam nielen na kurte, ale ...

Naša tenisová senzácia Renáta Jamrichová (17), ktorá nedávno dosiahla juniorský triumf vo Wimbledone, čelí výzvam nielen na kurte, ale aj v osobnom živote.

Fotogaléria

Jej tréner Ján Matúš si plne uvedomuje, že okrem talentovanej športovkyne je Renáta aj krásne, mladé dievča, ktoré čakajú rôzne zážitky a životné skúsenosti. Plánuje ju preto podržať aj v tomto smere.

„Renátka je a bude veľká hráčka,“ hovorí Matúš s nadšením na úvod rozhovoru pre Nový Čas. „Titul vo Wimbledone bol splnením všetkých jej túžob a cieľov, ktoré som v nej videl. Je to rozprávka, ktorá sa vlastne ani nedá opísať. Vlastne ani neviem, či sa mi náhodou nesníva,“ dodal s nadšením Matúš, ktorý si však uvedomuje, že mladá tenistka v jej veku potrebuje viac ako len tréningové vedenie.

„Je to tiež len človek, pekná, usmievavá, mladá baba a treba ju niekedy v tomto smere aj podržať. Čakajú ju rôzne výzvy, zážitky a bude sa musieť vyrovnať s rôznymi situáciami. Tieto veci môžu krátkodobo znamenať niekedy aj stagnáciu, ale ona to prekope,“ vysvetľuje Matúš s odhodlaním, že bude stáť pri nej aj v ťažších obdobiach.

Hlavne pokora

Jednou z výnimočných vlastností rodáčky z Trnavy je jej schopnosť napojiť sa na svoj potenciál a udržať si pokoru. „Stále viac a viac sa dokáže napojiť sama na seba, na svoj potenciál. A darí sa jej držať veľkú časť svojej pokory. V tom je výnimočná,“ vraví ďalej tréner. „U nej sú na prvom mieste reálne hodnoty. Spoločne s talentom je toto to najsilnejšie, čo v nej existuje. To je súčasť správneho ľudského nastavenia. Pomodlí sa, poďakuje... Proste skvelé dievča. Je to taký vzor.“

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk