Vodná slalomárka Paňková sa nevie dočkať olympiády: V bruchu mi už lietajú motýliky

V dejisku olympijských hier vo francúzskom Paríži sa už od piatka nachádza aj vodná slalomárka Zuzana Paňková (19), ktorú čaká debut ...
  • Zdroj: TASR

V dejisku olympijských hier vo francúzskom Paríži sa už od piatka nachádza aj vodná slalomárka Zuzana Paňková (19), ktorú čaká debut pod piatimi kruhmi.

Súťažiť bude v C1 a tiež v novej olympijskej disciplíne kajak kros. Najmladšia členka našej výpravy a zároveň jediná tínedžerka Novému Času prezradila, aké sú jej ambície, ako dobre pozná trať, na ktorej bude štartovať, a aj to, čo si zobrala so sebou na voľné chvíle.

FOTOGALÉRIA: Vodná slalomárka Paňková sa nevie dočkať olympiády

Aké sú vaše ambície na olympiáde v Paríži?

Ide o najväčší športový sviatok, čaká ma debut na letných hrách, ale rovnako ako na každých iných pretekoch doposiaľ, aj teraz sa budem snažiť podať čo najlepší výkon. A keď je kvalitný výkon, tak bude aj dobrý výsledok. Jednoznačný cieľ pre mňa je postúpiť do finále a tam je potom všetko možné...

Do dejiska hier ste odišli vysmiata, čo sa vám premieta v hlave?

Už sa neviem dočkať olympiády a v bruchu mi už začínajú lietať motýliky.

Čo ste v posledné dni absolvovali a čo vás po prílete do Paríža čakalo?

Dosť veľa som trénovala, skúšali sme všetky možné kombinácie na trati, aby som vedela, čo chcem urobiť. Po príchode do Francúzska som sa hneď snažila čo najrýchlejšie vžiť s prostredím, aby som do štartu pretekov bola prichystaná.

Poznáte olympijský kanál?

Tento rok som strávila na tomto kanáli päť týždňov, takže mám ho dobre najazdený.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk