Obrovský smútok v rodine známej lyžiarky: Zomrel jej člen rodiny!

Českú lyžiarku so slovenským pôvodom Martinu Dubovskú (32) zasiahol opäť veľký žiaľ. V roku 2021 podľahla jej mama zraneniam z autonehody, ...
  • Zdroj: Instagram/@martinadubovska

Českú lyžiarku so slovenským pôvodom Martinu Dubovskú (32) zasiahol opäť veľký žiaľ. V roku 2021 podľahla jej mama zraneniam z autonehody, pričom teraz prišla aj o milovaného otca. Len v piatok ráno o ňom rozprávala pekne v televízii, pričom v sobotu večer sa už musela s veľkým smútkom vyrovnávať s jeho stratou.

FOTOGALÉRIA: Lyžiarke Martine Dubovskej zomrel otec Ján

Dubovská sa síce narodila v Třinci, ale žije na Liptove. Aj preto si veľmi dobre rozumie s Petrou Vlhovou (29), s ktorou počas leta niekedy aj trénuje v posilňovni. Ak by boli v minulosti na Slovensku vytvorené dobré podmienky, teraz by boli aj reprezentačné kolegyne. Martina však kvôli lepším podmienkam odišla v 16 rokoch reprezentovať Česko, odkiaľ pochádza jej mama. Rozhodol o tom jej slovenský otec a vtedajší tréner Ján, ktorý ju postavil pred hotovú vec.

Bol to práve on, kto ju priviedol k lyžovaniu. A hoci ju neskôr medzi profesionálkami už netrénoval, stále pri nej stál.

„Otec bol môj prvý lyžiarsky tréner. Vlastne celý život so mnou strávil. Sestra to vzdala v nejakých šiestich rokoch a dala sa na modernú gymnastiku. U mňa to bolo asi od začiatku jasné, že to lyžovanie budeme robiť. Som za to strašne vďačná, čo pre mňa otec spravil a že môžem žiť lyžiarsky život,“ povedala v piatok v markízackom Teleráne s úsmevom na adresu svojho otca.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk