Halák prehovoril o svojej budúcnosti: Koniec kariéry?

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák vynechal celú uplynulú sezónu. Prehovoril o svojej budúcnosti, plánuje ešte pokračovať alebo ...

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák vynechal celú uplynulú sezónu. Prehovoril o svojej budúcnosti, plánuje ešte pokračovať alebo už ukončil kariéru?

Fotogaléria

Slovenský brankár Jaroslav Halák čakal pred rokom, že sa ako neobmedzený voľný hráč dohodne s nejakým tímom NHL. No nestalo sa tak. Nádejne to vyzeralo, keď po ňom siahla na skúšku Carolina Hurricanes, no na kontrakte sa napokon nedohodli. Pred koncom základnej časti slovenskej extraligy sa zas predbežne dohodol na spolupráci so Slovanom Bratislava, ani v tomto prípade to napokon nevyšlo. Aká bude budúcnosť Haláka a uvidíme ho ešte chytať?

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Kruh sa uzavrel: TOTO robil Slafkovský pred 10 rokmi a kde je teraz! Zobraziť článok

Halák ešte čaká na šancu v NHL

"Minulý rok sa to nepodarilo, ako každý videl. Ale snažím sa pripravovať, budem sa pripravovať celé leto. Uvidíme, či niečo bude alebo nebude. Či niečo bude v kempe, ťažko povedať teraz. Leto sa začalo, niektorí brankári v NHL ešte ani nie sú podpísaní. Ťažko povedať, kto kam pôjde a kde bude nejaké reálne miesto alebo reálna šanca na to, aby som sa mohol presadiť," objasnil Halák svoju situáciu v podcaste Góly z bufetu na šport.sk.

39-ročný gólman pozorne sleduje situáciu na trhu v NHL a rád by sa s nejakým tímom dohodol. Verí, že by mohol pokračovať v zámorskej profilige. No je ochotný zobrať len jednocestný kontrakt, pôsobenie v AHL ho neláka. "Keby sa dalo, šiel by som iba do NHL. Do AHL-ky naozaj už v mojom veku… Sú tam naozaj mladí chalani, 20-roční, ktorí prídu z juniorky a ja som skoro dvakrát tak starý ako oni. Uvidíme, keď tam bude šanca, veľmi rád by som to vyskúšal a keď nie, ide sa ďalej. Život ide ďalej."

Oliver Okuliar podpísal s „pantermi“ dvojcestný ročný kontrakt. 
Okuliar si pýta miesto v NHL: Aha, čo si dovolil v kempe Floridy! Zobraziť článok

Motiváciou míľnik 300 výhier

Halák budúci rok v máji oslávi okrúhle 40. narodeniny. Stále však má chuť k hokeju a poháňa ho špeciálna motivácia. Netají, že veľmi rád by dovŕšil míľnik 300 víťazstiev v NHL, ku ktorému mu chýba už len päť triumfov. Aj preto sa stále udržiava a trénuje, čaká na príležitosť. "Stále mám chuť, ale tá méta 300 víťazstiev... Je to naozaj iba papierovo, za to sa nič nedostáva, bude to na papieri napísané. Ale Halák 300 bude krajšie ako 295. Ako hovorím, uvidíme, pripravím sa dôkladne a keď nejaká šanca bude, tak to vyskúšam," dodáva s odhodlaním.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk