Tu ide o život: Pomôžte, kto môžete, zachráňte Fenina!

V Česku vládnu veľké obavy o život a budúcnosť bývalého skvelého futbalistu Martina Fenina. Český novinár verejne vyzýva na pomoc!

V Česku vládnu veľké obavy o život a budúcnosť bývalého skvelého futbalistu Martina Fenina. Český novinár verejne vyzýva na pomoc!

FOTOGALÉRIA: Martin Fenin

Bývalý hviezdny český futbalista Martin Fenin je na totálnom dne! V minulosti sa o neho zaujímali veľkokluby  ako Arsenal, Liverpool či Juventus. Žiaril v drese nemeckého Frankfurtu aj v národnom tíme. Postupne však jeho kariéra upadala a mohli za to najmä problémy s disciplínou, konkrétne alkoholom. Má za sebou množstvo škandálov. Podpálený balkón počas grilovačky, bitky a incident z roku 2011, keď vypadol z okna, ho takmer pripravil o život. Mal krvácanie do mozgu, zázrakom prežil.

Niekoľkokrát mu šlo o život, nepoučil sa

Od života síce dostal druhú šancu, no nepoučil sa. Pil stále viac ako je zdravé a problémy pribúdali. Mal štartovať v špeciálnom projekte OKTAGON MMA, no jeho prípravu na zápas celebrít poznačili problémy so životosprávou a organizácia s ním zrušila spoluprácu. Susedia sa sťažovali na hluk, ktorý vychádzal z jeho bytu počas rušných párty, na ktoré si vodil pochybné existencie. Vadil im aj neporiadok v spoločnej garáži, zvratky či výkaly, ktoré po Feninovi zostávali po nociach, ktoré prespal vo svojom aute.

Martinovi Feninovi stroskotalo aj manželstvo s policajtkou Beatou. Ani narodenie dcérky Mie, ktorá má v súčasnosti tri roky, nedokázalo bývalého futbalistu priviesť na správnu životnú cestu. Zdalo sa, že veci sa pohli správnym smerom, keď absolvoval nedávno protialkoholické liečenie. No ako sám nedávno priznal pre nemecký Bild, od svojho návratu z kliniky znovu pije.

Fanúšikovia Slovana pochodovali ulicami Bratislavy.
Slovan v šoku: Neuveriteľné, čo chcú Slovinci urobiť našim fanúšikom! Zobraziť článok

"Áno, zase pijem. Každý deň. Odvtedy, čo som mimo kliniku.  Celý deň pozerám YouTube a pijem Jägermeister proti smútku. Veľmi milujem svoju dcéru. Skôr alebo neskôr sa upijem k smrti," šokoval Fenin, ktorý bol na hrane života a smrti aj pred 6 rokmi, keď pre problémy s pankreasom spôsobené nadmernou konzumáciou alkoholu upadol na niekoľko týždňov do kómy. Aj tentoraz prežil, no ani túto šancu od života nedokázal využiť.

Český novinár vyzýva na pomoc Feninovi

V Česku vládnu o jeho život veľké obavy. Dokonca verejne o pomoc Feninovi požiadal novinár Štěpán Filípek z iSport.cz, ktorý vo svojom komentári píše: " Takto to ale vážne ďalej nejde. Pomôžte, kto ešte môžete, zachráňte Fenina! Ale hlavne, Martin, musíš chcieť a urobiť to ty sám. Nepíš si dopredu parte, roztrhaj ho, spamätaj sa! Veď tu ide naozaj o život…," alarmuje český žurnalista.

"Martin, spamätaj sa! Na tebe predsa záleží najviac. Keď nebudeš chcieť sám, nepôjde to. Každá rada od niekoho, kto sa ako ty netočil v bludnom kruhu, môže vyznieť lacno, ale aj tak: nájdi si nejakú náplň, zmysel života a vydrž pri tom. Neživ v sebe skutočné či domnelé krivdy, že ti niekto ublížil, či už bulvár alebo ktokoľvek iný. Ak ťa ešte viac zostrelil rozvod, urob všetko pre to, aby si mohol dcéru znova vídať. Aby si poskytol dostatočnú záruku, že u teba bude v bezpečí," pokračoval v príspevku plnom emócií Filípek.

Na archívnej snímke z roku 2010 Martin Fenin v reprezentačnom drese Česka.
Totálny pád českého futbalistu: Pijem a pozerám videá! Alkohol ma raz zabije Zobraziť článok

"Nemôžeš sa diviť tomu, že to teraz nejde. Urob to, nájdi silu – keď nie pre seba, tak pre ňu. Aby sa za otca nehanbila. Aby ho ešte mala. Nemám právo ti hovoriť do života. Toto je ale dosť dobre možná posledná šanca. Tak ju premeň – a to parte roztrhaj," dodal na záver český novinár.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk