Kruh sa uzavrel: TOTO robil Slafkovský pred 10 rokmi a kde je teraz!

Osud niekedy píše veľmi zaujímavé príbehy. Jedným z nich je cesta slovenského útočníka Juraja Slafkovského do Montrealu Canadiens.
  • Zdroj: br

Osud niekedy píše veľmi zaujímavé príbehy. Jedným z nich je cesta slovenského útočníka Juraja Slafkovského do Montrealu Canadiens.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Cestičky osudu bývajú často nevyspytateľné. V prípade slovenského hokejového útočníka Juraja Slafkovského môžeme hovoriť o tom, že kruh sa uzavrel. Prečo? Jeho otec Juraj Slafkovský starší zavesil na sociálnu sieť X archívnu fotografiu, na ktorej vidieť jeho syna Juraja mladšieho s maskotom Montrealu Canadiens. Slafkovský v začiatkoch často cestoval na kempy a turnaje do zámoria, kde sa konfrontoval so špičkovými súpermi. A aj to bol určite zásadný element, ktorý mu pomohol v rozvoji na hráča, akým je dnes.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Juraj, berieš svokru? Priateľka Slafkovského má veľmi atraktívnu mamu Zobraziť článok

Z chlapca s maskotom najlepšie zarábajúci Slovák v histórii NHL

V tom čase by azda nikoho ani len nenapadlo, že práve Montreal Canadiens si tohto chlapca vyberie ako celkovú jednotku draftu 2022. Slafkovský sa v uplynulej sezóne prebojoval do prvého útoku Canadiens a žiaril po boku Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. Strelil dvadsať gólov a nazbieral 50 bodov v 82 zápasoch. Odmenou za výborné výkony bol kontrakt, ktorý podpísal s Montrealom začiatkom júla. Osemročná zmluva v celkovej hodnote 60,8 miliónov dolárov z neho spraví jedného z najlepšie platených hráčov tímu. S platom 7,6 mil. dolárov na sezónu bude historicky najlepšie plateným slovenským hráčom v NHL.

FOTO Juraja Slafkovského s maskotom Montrealu pred 10 rokmi nájdete v našej galérii

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk