Hviezdy najprv v Trnave, potom v Lige majstrov: Malý Rím čaká futbalový sviatok

Jeden z najväčších futbalových sviatkov roka na Slovensku sa uskutoční dnes o 16.00 h v malom Ríme. Spartak Trnava privíta v prípravnom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Jeden z najväčších futbalových sviatkov roka na Slovensku sa uskutoční dnes o 16.00 h v malom Ríme. Spartak Trnava privíta v prípravnom zápase anglickú Aston Villu, ktorá si štvrtým miestom v Premier League vybojovala miestenku priamo do ligovej fázy milionárskej súťaže. Náš klub tak preveria hviezdy svetového formátu.

Tréner Michal Gašparík ml. si pochvaľoval letnú prípravu a súperov, ktorých mal jeho tím k dispozícii. Čerešnička na torte však príde až dnes. Angličania pricestovali na Slovensko včera večer, pričom hneď po stretnutí vyrážajú na svoje turné do USA. „Je to veľký súper, škoda, že asi neprídu argentínsky brankár Emiliano Martínez a anglický útočník Ollie Watkins, ktorí v nedeľu ešte hrali finále kontinentálnych šampionátov. Budeme si však môcť zahrať proti ďalším zaujímavým menám, ako sú Youri Tielemans či John McGinn, ktorých inak sledujeme iba v televízii. Majú navyše úspešného trénera Unaia Emeryho, pre každého hráča je sen zahrať si proti takému tímu,“ vyjadril sa kapitán Martin Mikovič. Belgický (Tielemans) reprezentant aj škótsky (McGinn) však v stredu ešte nehrali v prvom prípravnom zápase proti Walsallu. Hrali však iní známi hráči, ktorí sa očakávajú aj v Trnave.

Kto by mal hrať?

Robin Olsen (Švédsko), Pau Torres (Španielsko), Leander Dendoncker (Belgicko), Lucas Digne (Francúzsko), Ross Barkley(Anglicko), Matty Cash (Poľsko)

Odporúčame z TIVI.sk