Olympijský víťaz Matej Tóth: Každá medaila bude úspech!

Už včera odleteli do Paríža prví naši športovci - vodáci Matej Beňuš, Jakub Grigar, Eliška Mintálová a Zuzana Paňková. Sú to štyria športovci ...

Už včera odleteli do Paríža prví naši športovci - vodáci Matej Beňuš, Jakub Grigar, Eliška Mintálová a Zuzana Paňková. Sú to štyria športovci z celkového počtu 28, čo je pod piatimi kruhmi vo Francúzsku historicky najmenšia slovenská výprava. Čo na tento fakt hovorí bývalý skvelý chodec a olympijský víťaz z roku 2016 na 50 km Matej Tóth?

Fotogaléria

„Žiaľ, áno. Budeme mať v Paríži najmenšiu výpravu v histórii a tie príčiny sú objektívne i subjektívne. Z toho objektívnejšieho hľadiska treba povedať, že je náročnejšie sa už prebojovať na olympiádu než v minulosti. Tá konkurencia sa zvyšuje, počty športov sa znižujú a to sa potom dotýka aj našich športovcov. Ale treba povedať na druhej strane, že sú u našich športovcov rezervy v príprave aj možno v podmienkach. A to treba rozanalyzovať. Verím, že na ďalších hrách bude naša výprava už väčšia,“ vyjadril sa bývalý skvelý športovec.

Na snímke slovenská reprezentantka v atletike a prekážkarka Laura Frličková
Európsky rekord! Prekážkarka Laura Frličková šokovala atletický svet: Nechápem, čo sa stalo! Zobraziť článok

Tóth sa vyjadril aj k medailovým ambíciám našej krajiny. „Čo sa týka medailových ambícií, tak aj napriek menšej výprave máme veľa adeptov na zisk cenných kovov. Ak by sme získali nejaké zlato, bol by to veľký úspech. Či to budú 2-3 medaily, každá jedna poteší,“ pokračoval Matej a povedal aj konkrétne mená ašpirantov. „Či už sú to strelci ako Štefečeková, Barteková alebo Tužinský, či Jány, tak všetci sú adepti na cenný kov. A, samozrejme, vodáci, ale aj zápasník Salkazanov. Všetkým našim športovcom budem držať palce,“ dodal.

Verím, že kovy budú

Na diaľku bude našim v Paríži držať palce aj päťnásobný olympijský medailista vo vodnom slalome Michal Martikán (45). „Treba našim športovcom na diaľku posielať veľa pozitívnej energie. Hoci máme menšiu výpravu, tak verím, že máme dosť adeptov na zisk cenných kovov. Netrúfam si povedať, koľko ich získame, ale verím, že niečo domov prinesú,“ povedal Martikán.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk