Skejtbordista Richard Tury pred odchodom na OH: Ak získam medailu, možno sa aj potetujem

Z košického sídliska Ťahanovce to dotiahol až do Paríža! Reč je o skejtbordistovi Richardovi Turym (31), ktorý bude o pár dní premiérovo ...
  • Zdroj: archív RT

Z košického sídliska Ťahanovce to dotiahol až do Paríža! Reč je o skejtbordistovi Richardovi Turym (31), ktorý bude o pár dní premiérovo v tomto športe reprezentovať Slovensko na olympiáde vo Francúzsku. Denníku Nový Čas prezradil, v akej je forme a aj to, že ak by získal medailu, tak nevylučuje, že sa dá potetovať…

FOTOGALÉRIA: Richard Tury

? Ako ste sa vlastne dostali k tomuto netradičnému športu?

- Začalo sa to všetko, keď som ako malý chlapec pozeral videohru a od šiestich rokov som jazdil na skejtborde v Košiciach na sídlisku Ťahanovce. Začínal som prakticky na ulici. Na basketbalovom ihrisku som si z paliet, z hromozvodov a zo zábradlia robil rôzne prekážky (smiech). Vtedy ešte neboli skejtparky ako teraz.

? Takže sa vám splnil obrovský sen?

- Samozrejme. Veď tento šport robím vyše 20 rokov a vtedy ešte nebol na olympiáde. Až v Tokiu 2021 ho zaradili. Vtedy mi, žiaľ, miestenka ušla o tri pozície. Teraz sa mi konečne splnil môj sen. Kvalifikoval som sa z ôsmeho miesta a v nedeľu už letím do Paríža. Som veľmi šťastný.

? V akej ste forme?

- Myslím, že je dobrá. Akurát som sa vrátil zo sústredenia z Dubaja a už len to v Paríži nepokaziť. V rebríčku som aktuálne na 8. mieste, takže uvidíme.

? Ak by bola medaila, dáte sa potetovať?

- Nemám na tele zatiaľ žiadnu kerku (smiech). Ak by som získal cenný kov, je to veľmi reálne!

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk