Agentovi Schranza neustále vyzváňa telefón! Šéf Slavie má ale iné plány

EURO mu z individuálneho hľadiska vyšlo famózne! Ivan Schranz na seba počas európskeho šampionátu v Nemecku strhol pozornosť. 
  • Zdroj: SITA/AP

EURO mu z individuálneho hľadiska vyšlo famózne! Ivan Schranz na seba počas európskeho šampionátu v Nemecku strhol pozornosť. 

FOTOGALÉRIA: Ivan Schranz

Slovenský reprezentant pomohol Slovensku k postupu do osemfinále troma gólmi. Spoločne s ďalšími piatimi hráčmi získal Zlatú kopačku, ocenenie pre najlepšieho strelca podujatia. Bratislavský rodák patril k ťahúňom tímu pod vedením talianskeho trénera Francesca Calzonu. V najcennejšom drese nadviazal na stabilné a kvalitné výkony zo Slavie Praha, kde patrí takisto k stabilným súčastiam základnej zostavy. 

Šikovnosť ofenzívne ladeného futbalistu neušla pozornosti viacerých skautov. „Telefón mi začal vyzváňať už po prvom zápase s Belgickom (smiech). Ivan je, samozrejme, teraz veľmi na očiach. Kontaktujú nás ľudia z mnohých klubov. Je však potrebné si uvedomiť, že Ivan má v ešte zmluvu na dva roky. Slavia je už na európske pomery špičkový klub s veľkými ambíciami, a preto očakávam náročné rokovania o pípadnom transfere. Aj Ivanova cena vzrástla,“ priznal v rozhovore pre tvnoviny.sk hráčov agent Erik Neuschl. 

Špecializovaný portál Transfermarkt odhaduje hodnotu odchovanca bratislavského Interu na približne tri milióny dolárov. Vzhľadom na dianie počas ostatných týždňov ale môže byť toto číslo ešte o čosi vyššie. Podľa slov zástupcu 30-ročného krídelníka nie je jeho ambíciou prestúpiť za každú cenu, no prípadnej zaujímavej ponuke či výzve sa brániť nemieni. 

Cieľom mužstva z metropoly Česka je postup do hlavnej fázy Ligy majstrov. Šéf pražského celku Jaroslav Tvrdík prehlásil, že žiadni kľúčoví hráči na predaj nie sú. Do tejto kategórie spadá Ivan Schranz a taktiež stredopoliar Lukáš Provod. „Ani jeden by nemal klub opustiť. Nikdy nehovor nikdy, ale veríme, že zostanú. Stojíme o to, aby zotrvala celá základná jedenástka. Nepočítame s tým, že budeme predávať niekoho z reprezentantov,“ objasnil pre sport.cz.

Na archívnej snímke z roku 2010 Martin Fenin v reprezentačnom drese Česka.
Totálny pád českého futbalistu: Pijem a pozerám videá! Alkohol ma raz zabije Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk