Zámorie oplakáva smrť známeho športovca: Víťaz slávnej trofeje mal iba 40 rokov

Nezmazateľne sa zapísal do histórie prestížnej série Super Bowl, keď v roku 2013 rozhodol dramatické finále. Jacoby Jones zomrel vo veku ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nezmazateľne sa zapísal do histórie prestížnej série Super Bowl, keď v roku 2013 rozhodol dramatické finále. Jacoby Jones zomrel vo veku 40 rokov.

V americkej NFL odohral v rozmedzí rokov 2007 až 2015 celkovo deväť sezón. Vrchol športovej kariéry zažil v organizácii Baltimore Ravens, kde patril ku kľúčovým hráčom. Vo výraznej miere sa podieľal na postupe tímu do finále a následnom zisku Trofeje Vinca Lombardiho. V spomínanom zápase zaznamenal dva touchdowny – jeden z príjmu a ďalší z výkopu. Dodnes je jediným hráčom, ktorému sa podobné kúsky v súboji o trofej podarilo.

„Mal jedinečnú spoločnosť spriateliť sa s každým, s kým sa stretol. Jeho charizma, radosť a láska charakterizovali jeho jedinečnú osobnosť, ktorá dokázala rozžiariť každú miestnosť alebo rozjasniť každý pochmúrny deň,“ napísali na sociálnej sieti X zástupcovia spomínaného klubu. 

Podľa hráčskej asociácie NFLPA zomrel 40-ročný Jacoby Jones v nedeľu v meste New Orleans. Posledné minúty života mal stráviť v obklopení blízkych. Príčiny smrti zverejnené neboli.  

Brankár Daniel Vladař z Calgary českú hokejovú reprezentáciu v príprave na májové majstrovstvá sveta v Rige a Tampere nedoplní.
Český brankár o tlaku v NHL: V obchode ma ohadzovali paradajkami! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk