Španieli zobrali väčšinu flekov: V ideálnej zostave má zastúpenie 5 krajín

Boli najlepší na turnaji a právom ich ocenili. Až šesť hráčov zo španielskeho kádra sa dostalo do ideálnej zostavy európskeho šampionátu, ...

Boli najlepší na turnaji a právom ich ocenili. Až šesť hráčov zo španielskeho kádra sa dostalo do ideálnej zostavy európskeho šampionátu, čiže obsadili väčšinu miest. Tie zvyšné sa rozdelili medzi zástupcov štyroch krajín. Na Slovákov žiaden flek nezvýšil, pričom ani žiaden iný neúspešný osemfinalista tam nemá zastúpenie.

Fotogaléria

Európska futbalová únia (UEFA) vyhodnotila šampionát v Nemecku a zostavila ideálnu zostavu turnaja. Podľa očakávania v nej dominujú Španieli, ktorých v nej nájdeme až šiestich. UEFA svojím výberom akoby potvrdila, že titul vyhrali noví šampióni v strede poľa, keďže v ideálnej zostave centrálnu zónu zabrali len majstri Európy.

Rodri ako najlepší hráč turnaja, jeho pravá ruka Fabián Ruiz i produktívny Dani Olmo. Nezabudlo sa ani na šikovné mladé krídla Laminea Yamala a Nica Williamsa. Z defenzívy je tam ľavý obranca Marc Cucurella, ktorý prihral vo finále na víťazný gól.

Z radov anglických finalistov je v zostave iba pravý obranca Kyle Walker. Dvoch zástupcov má Francúzsko, najlepším brankárom turnaja bol podľa UEFA Mike Maignan a v najlepšom tíme je aj stopér William Saliba. Po jednom hráčovi v jedenástke turnaja majú ešte Švajčiarsko (Manuel Akanji) a Nemecko (Jamal Musiala).

Tím Ružomberka pred odletom do Kazachstanu.
MFK Ružomberok prekvapili vysoké náklady na dopravu do Kazachstanu: Na 1. predkole prerobí! Zobraziť článok

Veronika oslavuje
Bývalá skvelá lyžiarka Veronika Zuzulová oslávila 40-ku: Svadba bude až po... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk