Jamrichová sa pripravuje k profíkom! Tréner Matúš o prirovnaní k Andrejevovej: Ruska si to zlizne

Začína sa nová kapitola! Tenistka Renáta Jamrichová (17) cez víkend triumfovala v juniorskom Wimbledone a tento turnaj bol pre ňu zároveň ...

Začína sa nová kapitola! Tenistka Renáta Jamrichová (17) cez víkend triumfovala v juniorskom Wimbledone a tento turnaj bol pre ňu zároveň posledným v tejto kategórii. Šikovná tínedžerka sa teraz chystá na veľký prechod k profesionálkam.

Fotogaléria

Čo jej chýba na Mirru?

Čo sa týka prechodu medzi seniorov, je zaujímavé porovnať Jamrichovú s jej rovesníčkou Mirrou Andrejevovou z Ruska, ktorá je staršia iba o dva mesiace. Rodáčka zo Sibíri tento rok vybojovala na seniorskom French Open semifinále. „Jasné, vnímam ju. Sme kamarátky a poznáme sa pomaly od 10 rokov. Hrala som s ňou dohromady 5 zápasov. Keď som mala 12 rokov, prehrala som s ňou dvakrát 12:0. Čo mi chýba na jej úroveň? Možno také mentálne nastavenie, určite je v mnohých veciach lepšia ako ja. Napríklad kondične je na tom určite lepšie plus má možnosť hrať tie turnaje,“ zamyslela sa pre Nový Čas Jamrichová, na ktorej slová hneď zareagoval jej tréner Ján Matúš.

„Čo chýba Mirre na to, aby hrala tak dobre ako Renátka,“ povedal s úsmevom a jedným dychom pokračoval: „Rozdiel medzi nimi je ten, že Mirra hrá veľké ženské turnaje a Renáta hrá juniorské. Mirra je úplne iný typ hráčky. Je veľmi dobrá v defenzíve a je pohyblivá. Plus násobne viac trénuje a je to ruská škola. Má dobré zázemie a nie je namyslená. Jej cesta je takáto. Renátka musí svoju cestu prispôsobiť sebe. Presadí sa o nejaký rok, dva neskôr... Mirra sa musí čoskoro pripraviť na to, že Renátka ju vytrie,“ dodal Matúš.

Veronika oslavuje
Bývalá skvelá lyžiarka Veronika Zuzulová oslávila 40-ku: Svadba bude až po... Zobraziť článok

Na archívnej snímke z roku 2010 Martin Fenin v reprezentačnom drese Česka.
Totálny pád českého futbalistu: Pijem a pozerám videá! Alkohol ma raz zabije Zobraziť článok

Slovenská juniorská reprezentantka v tenise Renáta Jamrichová v Bratislave po víťazstve v dvojhre junioriek na grandslamovom turnaji v londýnskom Wimbledone.
Jamrichová po zisku druhého grandslamového titulu: Bol to môj najlepší zápas! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk