Jamrichová sa pripravuje k profíkom! Tréner Matúš o prirovnaní k Andrejevovej: Ruska si to zlizne

Začína sa nová kapitola! Tenistka Renáta Jamrichová (17) cez víkend triumfovala v juniorskom Wimbledone a tento turnaj bol pre ňu zároveň ...

Začína sa nová kapitola! Tenistka Renáta Jamrichová (17) cez víkend triumfovala v juniorskom Wimbledone a tento turnaj bol pre ňu zároveň posledným v tejto kategórii. Šikovná tínedžerka sa teraz chystá na veľký prechod k profesionálkam.

Fotogaléria

Počas rozhovoru pre Nový Čas sa mladá šampiónka podelila o svoje pocity z úspechu a plány do budúcnosti. Jej tréner Ján Matúš zároveň reagoval na porovnania s Mirrou Andrejevovou, ruskou rovesníčkou, ktorá už dosiahla výrazné úspechy v seniorskej kategórii. Mirra sa vraj musí čoskoro pripraviť na to, že Renátka ju vytrie!

Týždeň sa začal zlým počasím, ale skončil sa slnečno a s titulom na vašom konte...

Áno, prvé kolá bolo to počasie dosť nepriaznivé, ale držala som si svoj pokoj a potom sa to už rozbehlo a dokázala som zvíťaziť. Do turnaja som išla s tým, že to bude moje posledné juniorské podujatie, takže titul bol môj jednoznačný cieľ. V kútiku duše som si to takto celé predstavovala.

Wimbledon, to je kráľovský grandslam. Ako ste si užívali celú tú atmosféru?

Určite je to môj najobľúbenejší grandslam zo všetkých. Naplnilo ma to šťastím, že budem vôbec na tých kurtoch hrať. Finálový súboj som si preto už len užívala, pretože som vedela, že nemám čo stratiť.

Ako to teda vyzerá s prechodom medzi seniorov z praktickej stránky?

Mám viac možností na voľné karty, takže sa počet turnajov navýšil, preto sme sa s trénermi rozhodli, že juniorskú Tour by sme už mohli opustiť. Najbližšie sa predstavím už hneď v sobotu na kvalifikácii na turnaj WTA 250 v Prahe. Do mojich 18 rokov budem môcť odohrať 20 turnajov. Desať ich dáme zrejme ešte v tejto sezóne a desať v tej budúcej.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk