Šatan stojí opäť pred výbušnou témou: Bude olympijská kvalifikácia s hráčmi z KHL?!

Slovenská hokejová reprezentácia sa na prelome augusta a septembra predstaví v Bratislave v olympijskej kvalifikácii a očakáva sa verdikt ...

Slovenská hokejová reprezentácia sa na prelome augusta a septembra predstaví v Bratislave v olympijskej kvalifikácii a očakáva sa verdikt ohľadom účasti hráčov, ktorí pôsobia v Rusku.

Fotogaléria

Dostanú hráči z KHL zelenú?

Olympijská kvalifikácie sa odohrá približne mesiac pred štartom NHL a nateraz nie je isté, či Slovensko posilnia aj hráči zo zámoria. Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Martin Fehérváry, Erik Černák či Martin Pospíšil – by mohli posilniť reprezentačné mužstvo – no kluby NHL im to pravdepodobne nepovolia. Nebudú chcieť riskovať zranenia pred štartom sezóny.

V hre sú stále hráči z ruskej KHL, ktorí sa naposledy v reprezentačnom tíme predstavili na bronzovej olympiáde v Pekingu a MS v hokeji 2021. Ku kontroverznej téme, ktorá rozdeľuje našu spoločnosť, sa bude musieť opäť vyjadriť šéf zväzu Miro Šatan. Otázkou účasti hráčov z Ruska sa bude zaoberať aj kongres Slovenského zväzu ľadového hokeja. Nominácia na olympijskú kvalifikáciu bude známa najskôr v auguste.

V ruskej KHL sa v novej sezóne predstaví minimálne osem hokejistov zo Slovenska – Michal Krištof, Michal Čajkovský, Martin Gernát, Christián Jaroš, Mário Grman, Adam Liška, Patrik Rybár a Adam Ružička.

FOTOGALÉRIA: Slováci v KHL

MS v Česku začal ako jednotka.
Slovenský reprezentant dostal ponuku z KHL: O Rusku som nepremýšľal! Zobraziť článok

Samuel Honzek sa pochválil blondínkou zo zámoria.
Slovenskí hokejisti letia na Kanaďanky: Blondínkou zo zámoria sa pochválila ďalšia mladá hviezda! Zobraziť článok

Bývalý český futbalový reprezentant Martin Fenin absolvoval protialkoholické liečenie.
Manželka problémového futbalistu Fenina podala žiadosť o rozvod: Súd rozhodol za 15 minút! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk