Šatan stojí opäť pred výbušnou témou: Bude olympijská kvalifikácia s hráčmi z KHL?!

Slovenská hokejová reprezentácia sa na prelome augusta a septembra predstaví v Bratislave v olympijskej kvalifikácii a očakáva sa verdikt ...

Slovenská hokejová reprezentácia sa na prelome augusta a septembra predstaví v Bratislave v olympijskej kvalifikácii a očakáva sa verdikt ohľadom účasti hráčov, ktorí pôsobia v Rusku.

Fotogaléria

Slovenský hokej zabojuje na domácom ľade o miestenku na ZOH 2026, ktoré budú hostiť talianske mestá Miláno a Cortina d’Ampezzo. Turnaj sa odohrá od 29. augusta do 1. septembra a súpermi Slovenska bude Kazachstan, Rakúsko a Maďarsko. Na olympijský turnaj sa kvalifikuje len víťaz skupiny.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Téma hráčov z KHL polarizuje spoločnosť

Májové majstrovstvá sveta v Česku odohrali slovenskí hokejisti v ostravskej skupine. Postúpili do štvrťfinále, v ktorom nestačili na hokejistov Kanady. Pred šampionátom rezonovala téma účasti hráčov z ruskej ligy. Od vojenskej invázie Ruska na Ukrajinu (24. február 2022) sa hráči z KHL v národnom tíme nepredstavili.

VV SZĽH vo svojom oficiálnom vyhlásení nespomenul nič o zákaze reprezentovania pre hokejistov pôsobiacich v ruskej súťaži, no hlavným dôvodom ich absencie boli rôzne zdravotné, osobné, rodinné či iné dôvody. Polarizujúca téma sa tak dočasne uzavrela.

„Snažíme sa o to, aby bola čo najlepšia situácia pre reprezentačné mužstvo a aby sa hráči mohli pripravovať na MS. Väčšina z nich bola buď zranená, alebo mala osobné dôvody, pre ktoré nemohli prísť. Vzhľadom na situáciu, ktorá by ich čakala po pripojení sa k mužstvu, sa rozhodli neprísť. Rozprávali sme sa asi o dvoch hráčoch. Naše rozhodnutie bol jednohlasné. Teraz sa už chceme sústrediť na MS a veríme, že tréneri budú mať pokoj na prípravu," prezradil pred MS Miro Šatan, ktorý pred rovnakou otázkou stojí opäť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk