Český brankár o tlaku v NHL: V obchode ma ohadzovali paradajkami!

Na jednej strane splnený sen, na tej opačnej obrovský tlak. Byť súčasťou najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta si občas žiada svoju ...
  • Zdroj: SITA/AP

Na jednej strane splnený sen, na tej opačnej obrovský tlak. Byť súčasťou najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta si občas žiada svoju daň. Svoje by o tom vedel povedať Dan Vladař. 

FOTOGALÉRIA: Dan Vladař

Pre českého reprezentačného brankára sa uplynulý ročník skončil predčasne. Odchytať stihol dvadsať stretnutí, potom ho postihli nepríjemné zdravotné komplikácie, pre ktoré sa nemohol zúčastniť ani svetového šampionátu. „Som štyri mesiace po operácii bedrového kĺbu, takže hlavne rehabilitujem a snažím sa dostať do najlepšej formy. Prvých osem týždňov mi pomáhali barle, nemohol som ani chodiť. Stále som ležal pri televízii a sledoval, ako hrajú ostatné tímy,“ opísal náročné obdobie v podcaste Na ledě z dielne TV Nova. 

O post šéfa bránkoviska doposiaľ bojoval s Jacobom Markströmom. Švéd ale nedávno zmenil adresu a pobral sa do organizácie New Jersey Devils. „Stať sa jednotkou by bol ďalší splnený sen. Stále som ale nohami na zemi a viem, ako to funguje. Môžem sa na druhý deň zobudiť a situácia bude úplne iná. Môžem byť inde alebo príde niekto iný. Snažím sa ostať pripravený a zdravý, aby som mohol predvádzať výkony, na ktoré verím, že mám,“ pokračuje rodák z Prahy. 

S väčším priestorom prichádza úmerne tlak. Pre 26-ročného hokejistu pôjde už o štvrtý ročník v Calgary, takže si dobre uvedomuje, čo môže od fanúšikov očakávať. „Ak sa nám nedarí, ľudia na nás bučia. Pokiaľ nám to ide, naopak nás objímajú. Stalo mi pár príhod. Raz po zápase na mňa v obchode pán hádzal paradajky. Keď viem, že sa nedarí, nepôjdem druhý deň s manželkou na večeru do vyhlásenej reštaurácie,“ prezrádza nemilú skúsenosť Dan Vladař.

MS v Česku začal ako jednotka.
Slovenský reprezentant dostal ponuku z KHL: O Rusku som nepremýšľal! Zobraziť článok

Tím Ružomberka pred odletom do Kazachstanu.
MFK Ružomberok prekvapili vysoké náklady na dopravu do Kazachstanu: Na 1. predkole prerobí! Zobraziť článok

Veronika oslavuje
Bývalá skvelá lyžiarka Veronika Zuzulová oslávila 40-ku: Svadba bude až po... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk