Slovenský reprezentant dostal ponuku z KHL: O Rusku som nepremýšľal!

Už po kvalitných výkonoch na minuloročných MS bol oňho záujem, ale dodržal zmluvu v Michalovciach, kde bol zrejme aj najlepším brankárom ...
  • Zdroj: Emil Vaško

Už po kvalitných výkonoch na minuloročných MS bol oňho záujem, ale dodržal zmluvu v Michalovciach, kde bol zrejme aj najlepším brankárom našej extraligy v uplynulej sezóne.

Už počas nej sa dohodol s českým Hradcom Králové, kam prestupuje pred novým ročníkom. Stanislav Škorvánek (28) však mohol ísť aj východným smerom, ale KHL nateraz odmietol.

FOTOGALÉRIA: Stanislav Škorvánek

Hoci mu lepšie vyšiel minuloročný svetový šampionát, slovenskú extraligu opúšťa až teraz. České štadióny si vyskúšal na májových MS, pričom ich bude brázdiť už od jesene vo farbách Hradca Králové. „Mal som dobré referencie o klube, z reprezentácie poznám trénera Petra Frühaufa a tiež chlapcov, ako sú Alex Tamáši či Oliver Okuliar, ktorý je na odchode. Zavolal som si s trénerom brankárov a cítil som veľký záujem, že ma skutočne chcú. Zaujalo ma, že to nebolo len nejaké oťukávanie, ale stoja o to, aby som u nich chytal,“ povedal pre isport.cz.

V klube veria, že sa zaradí medzi najlepších gólmanov súťaže, mohol však pôsobiť ešte v kvalitnejšej lige, keďže ho zamerali aj kluby KHL. „Najskôr vyskočili špekulácie, tam ešte nič nebolo. Potom prebehla nejaká komunikácia, záujem o mňa bol. Teraz je situácia taká, že v Rusku nie je toľko cudzincov, tak oslovujú širšie spektrum hokejistov. Ale povedal som, že týmto smerom vôbec nepremýšľam. O záujme Hradca som vedel, to bolo pre mňa prioritné,“ vyjadril sa slovenský reprezentant, ktorý si uvedomuje, ako táto téma rozdeľuje spoločnosť.

Jeho štatistiky na MS

2023: 4 zápasy, 1,26 priemer ink. gólov, 95,4 % úspešnosť zákrokov

2024: 3 zápasy, 4,36 priemer ink. gólov, 83,8 % úspešnosť zákrokov

Samuel Honzek sa pochválil blondínkou zo zámoria.
Slovenskí hokejisti letia na Kanaďanky: Blondínkou zo zámoria sa pochválila ďalšia mladá hviezda! Zobraziť článok

Bývalý český futbalový reprezentant Martin Fenin absolvoval protialkoholické liečenie.
Manželka problémového futbalistu Fenina podala žiadosť o rozvod: Súd rozhodol za 15 minút! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk