U slovenských olympionikov sme zisťovali, čo si berú do Paríža: Tablet, vankúše aj ruženec

Takto presne o týždeň sa začne súťažiť na parížskej olympiáde, keď sa rozbehne turnaj vo futbale a v sedmičkovom ragby. Ostré boje pre ...

Takto presne o týždeň sa začne súťažiť na parížskej olympiáde, keď sa rozbehne turnaj vo futbale a v sedmičkovom ragby. Ostré boje pre slovenských športovcov však vypuknú až od soboty 27. júla.

Fotogaléria

V tento deň vstúpia do boja aj vodní slalomári Matej Beňuš (36) a Eliška Mintálová (25), prvé veľké slovenské medailové nádeje, ktoré odletia do Paríža už o niekoľko hodín. Podobne je na tom aj boxerka Jessica Triebeľová (23), ktorá zažije pod piatimi kruhmi premiéru. Čo si nemôže zabudnúť so sebou zobrať?

Olympionici a členovia výpravy sa počas slávnostného sľubu do rúk prezidenta SR Petra Pellegriniho v záhrade Prezidentského paláca zapotili najmä kvôli horúčave. „Sú to príjemné povinnosti a raz za čas to treba prežiť aj na slnku,“ konštatoval strieborný medailista z OH v Riu 2016, ktorý túži po ďalšej medaile: „Moji traja synovia budú určite čakať medailu, a keďže najčastejšie získavam striebro, tak sa zvyknú pýtať, prečo zase strieborná.“

Ako nám prezradil, manželka a najstarší syn ho prídu podporiť priamo do Paríža. „Talizmany nemám, ale najčastejšie asi používam tablet. Pozriem si nejaký film, alebo prečítam dobrú knihu,“ odpovedal skúsený kanoista na otázku, čo nemôže chýbať v jeho batožine.

Jeho reprezentačná kolegyňa Mintálová, ktorú čakajú kvalifikačné jazdy podobne ako Beňuša už budúcu sobotu, pôjde do Paríža s vlastnými doplnkami postele. „Odmalička, keď niekde idem, si beriem dva malé vankúše, lebo spávam s tromi. Už som na to zvyknutá,“ prezradila kajakárka, ktorú na minulej olympiáde obmedzoval zlomený palec na nohe.

Veľa vankúšov má rada v posteli aj Triebeľová, ktorá zažije premiéru pod piatimi kruhmi. Rodáčka z oravského Klina je zároveň silne veriaca, čo sa odrazí aj na jej batožine. „Beriem so sebou určite ruženec, ktorý mám stále so sebou pre dobrú modlitbu. A keďže rada čítam, tak si zoberiem aj veľa kníh,“ doplnila.

Samuel Honzek sa pochválil blondínkou zo zámoria.
Slovenskí hokejisti letia na Kanaďanky: Blondínkou zo zámoria sa pochválila ďalšia mladá hviezda! Zobraziť článok

Slovenská juniorská reprezentantka v tenise Renáta Jamrichová v Bratislave po víťazstve v dvojhre junioriek na grandslamovom turnaji v londýnskom Wimbledone.
Jamrichová po zisku druhého grandslamového titulu: Bol to môj najlepší zápas! Zobraziť článok

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.
Šatan stojí opäť pred výbušnou témou: Bude olympijská kvalifikácia s hráčmi z KHL?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk