Chceli prepísať históriu futbalu: Gigant ponúkal za zázračného Yamala dych vyrážajúcu čiastku!

Mohol z toho byť najdrahší futbalový prestup histórie! Európsky gigant vyrukoval s ohromujúcou ponukou za zázračného španielskeho mladíka ...
  • Zdroj: TASR/AP

Mohol z toho byť najdrahší futbalový prestup histórie! Európsky gigant vyrukoval s ohromujúcou ponukou za zázračného španielskeho mladíka Lamina Yamala, ale FC Barcelona to zmietla zo stola.

FOTOGALÉRIA: Lamine Yamal

Mohol to byť rekordný prestup v histórii futbalu

Zázračný mladík! Lamine Yamal ohromil futbalový svet svojimi výkonmi na EURO 2024, kde pomohol Španielsku k zisku titulu majstrov Európy. Zaskvel sa parádnym gólom do siete Francúzska v semifinále. Má len 16 rokov, no podľa viacerých futbalových expertov a fanúšikov už teraz patrí medzi najlepších futbalistov sveta. A tiež najdrahších! Ako informuje Mundo Deportivo, Barcelona odmietla ponuku PSG za svoj klenot vo výške dych berúcich 250 miliónov eur. Išlo by o najdrahší prestup v histórii futbalu.

Súčasný prestupový rekord drží transfer brazílskeho útočníka Neymara z Barcelony do PSG za 222 miliónov eur. Prezident Barcelony Joan Laporta v jednom z rozhovorov v marci zmienil, že katalánsky veľkoklub odmietol ponuku za Yamala vo výške 200 miliónov eur. Klub nemenoval, no zjavne išlo o PSG, ktorý teraz zvyšuje svoju ponuku. V Paríži chceli Yamalom nahradiť odchádzajúceho francúzskeho útočníka Kyliana Mbappeho, ktorý ako voľný hráč odišiel do Realu Madrid.

Lamine Yamal nechce byť porovnávaný s hviezdnym Lionelom Messim.
Yamal v sebe nezaprel tínedžera: V eufórii ukázal aj to, čo nemal! Zobraziť článok

FC Barcelona ale drží všetky tromfy v rukách a má plnú kontrolu nad budúcnosťou zázračného španielskeho mladíka, pretože s ním má kontrakt podpísaný do roku 2031 a v zmluve zakotvenú výkupnú klauzulu v hodnote 1 miliardy eur. Lamine Yamal debutoval v "áčku" Barcelony ako 15-ročný a je zjavné, že na Nou Campe je nedotknuteľný.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk