Vavro na dosah prestupu snov: 10 záujemcov z TOP európskych líg! Má jednu podmienku

Niekoľko slovenských reprezentantov môže toto leto zažiť prestup snov. Jedným z nich je aj obranca Denis Vavro, o ktorého je záujem v ...
  • Zdroj: TASR

Niekoľko slovenských reprezentantov môže toto leto zažiť prestup snov. Jedným z nich je aj obranca Denis Vavro, o ktorého je záujem v piatich najlepších európskych ligách. Agent prezradil jeho preferovanú destináciu, cenu aj podmienku, ktorú si dôrazný zadák dal.

FOTOGALÉRIA: Denis Vavro

Stanislav Lobotka, Dávid Hancko a najnovšie aj Denis Vavro. Hneď niekoľko slovenských reprezentantov je spájaných s veľkým prestupom počas aktuálneho letného transferového obdobia. Vavro podával výborné výkony v drese FC Kodaň. Zažiaril v Lige majstrov v ťažkých zápasoch proti Bayernu Mníchov či Manchesteru City, pochvalu zožal aj od uznávaného trénera Pepa Guardiolu.

Radosť Dávida po expresnom góle.
Hancko jednou nohou v Madride, do hry však vstupuje Manchester: Prestup za 30 miliónov? Zobraziť článok

O Vavra záujem z 10 tímov pôsobiacich v top európskych ligách

Spoľahlivý obranca patril aj medzi opory slovenského tímu na EURO 2024. Už čoskoro by sa mohol dočkať prestupu do niektorej z elitných európskych líg. " Sme v počiatočnej fáze rozhovorov s desiatimi záujemcami z top piatich líg. V každej tejto poprednej lige je však štyri - päť klubov, kde ho majú na zozname," prezradil hráčov agent Martin Petráš pre TVNOVINY.sk.

Denis Vavro by sa z dánskej ligy posunul vyššie a má jasnú prioritu - rád by pôsobil v krajine čerstvých vicemajstrov Európy. "Od čias, ako sme začali spolupracovať, bola naším cieľom Premier League. Ak by odtiaľ bola konkrétna ponuka, neváhali by sme a ťažko by nám v tom niekto zabránil. Myslím, že anglická liga by mu sedela, je dobrý v hlavičkových súbojoch aj s loptou na nohe," hovorí Petráš.

Boj o záchranu odmieta

Záchranárske práce Vavra nelákajú a pri hľadaní klubu definoval jasnú podmienku. "Denis trvá na tom, že nikde nechce hrať o záchranu. Ide o mužstvá zo stredu tabuľky a vyššie," prezradil agent stredného obrancu, ktorého trhová hodnota je podľa špecializovaného portálu Transfermarkt na úrovni 4 miliónov eur. Podobne vidí jeho cenu aj agent Petráš. "Ak by som mal povedať presne, vidím jeho cenu zhruba medzi štyrmi až piatimi miliónmi eur, to zrejme zodpovedá realite."

Na ME naskočil do každého zápasu z lavičky.
Expert o možnom prestupe Suslova do Juventusu: Ešte nemal sezónu, ktorá by ho tam dostala! Zobraziť článok

Vavro má ešte na dve sezóny platnú zmluvu v Kodani, kde aj odštartuje letnú prípravu. Prestup by sa mohol realizovať v druhej polovici leta. "Denis sa o pár dní zapojí do prípravy, klub čaká pohárová Európa, takže sezónu zrejme začne v Dánsku. Očakávam, že vyššie obrátky to všetko naberie až po konci Eura, prípadne v auguste," dodal Petráš.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk