Argentína získala rekordný 16. titul, rozhodol Lautaro Martinez

Futbalisti Argentíny získali rekordný šestnásty titul Copa America, čím sa osamostatnili na čele historického rebríčka pred Uruguajom. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Argentíny získali rekordný šestnásty titul Copa America, čím sa osamostatnili na čele historického rebríčka pred Uruguajom. Vo finále v Miami zdolali Kolumbiu 1:0 po predĺžení gólom Lautara Martineza zo 112. minúty a obhájili trofej z roku 2021.

FOTOGALÉRIA: Argentína

Zápas sa začal s viac ako hodinovým oneskorením pre tlačenicu divákov, ktorí sa pokúšali dostať na štadión bez vstupeniek. Duel nedohral pre zranenie členka kapitán "Albicelestes" Lionel Messi, ktorý opustil ihrisko v 66. minúte.

Martinez získal s piatimi gólmi cenu pre najlepšieho strelca turnaja. Rozhodujúci moment prišiel šesť minút po jeho príchode na ihrisko, keď po finálnej prihrávke ďalšieho striedajúceho "žolíka" Giovaniho Lo Celsa využil dieru v defenzíve Kolumbie.

Vo finále ME 2024 sa stretli Španielsko a Anglicko.
Rozhodli posledné minúty: Španieli sú po 12 rokoch majstrami Európy! Zobraziť článok

Úvodný výkop prebehol až o 80 minút neskôr, keďže chaos pred štadiónom zasiahol aj priaznivcov s platnými vstupenkami. Priamo zo šatne odišiel argentínsky stredopoliar Alexis Mac Allister, ktorý sa dozvedel informáciu, že na štadión sa nevedia dostať jeho rodinní príslušníci.

Vo finále ME 2024 sa stretli Španielsko a Anglicko.
Španielsko – Anglicko: Červená fúria oslavuje majstrovský titul! Zobraziť článok

Kolumbijčania pri tretej finálovej účasti zaznamenali druhú prehru. Triumfovať dokázali iba na domácom turnaji v roku 2001.

      Finále Copa America /Hard Rock Stadium, Miami/:
      Argentína - Kolumbia 1:0 po predĺžení (1:0, 0:0)
      Gól:
112. La. Martinez. Rozhodovali: Claus - Pires, Correa (všetci Braz.), ŽK: Mac Allister, Lo Celso - Cordoba, Borja, 65.300 divákov.
      Argentína: E. Martinez - Montiel (72. Molina), Romero, Li. Martinez, Tagliafico - Di Maria (116. Otamendi), de Paul, E. Fernandez (96. Lo Celso), Mac Allister (96. Paredes) - Messi (66. Gonzalez), Alvarez (96. La. Martinez)
      Kolumbia: Vargas - S. Arias, Sanchez, Cuesta, Mojica - Rios (89. Castano), Lerma (106. Uribe) - J. Arias (106. Carrascal), Rodriguez (91. Quintero), Diaz (106. Borja) - Cordoba (89. Borre)
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk