Fantastická správa: Slovenská tenistka je šampiónkou Wimbledonu!

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová triumfovala vo dvojhre junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.
  • Zdroj: olympic.sk

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová triumfovala vo dvojhre junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

FOTOGALÉRIA: Renáta Jamrichová

V nedeľňajšom finále zvíťazila v pozícii nasadenej jednotky nad trojkou "pavúka" Austrálčankou Emerson Jonesovou 6:3, 6:4. Na tráve All England Clubu získala štvrtý grandslamový titul v kariére.

V júni nenašli s Češkou Terezou Valentovou premožiteľky v juniorskej štvorhre na Roland Garros. V januári vyhrala na Australian Open juniorského singla a vlani debla spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou. Jamrichová je druhou slovenskou wimbledonskou šampiónkou v ére samostatnosti po Daniele Hantuchovej, ktorá v roku 2001 uspela v miešanej štvorhre spolu s Čechom Leošom Friedlom.

Doposiaľ žiadnemu slovenskému tenistovi sa nepodarilo vybojovať dva grandslamové tituly v juniorskej dvojhre. Jednu trofej majú na konte Tereza Mihalíková (Australian Open 2015), Kristína Kučová (US Open 2007) a Martin Kližan (Roland Garros 2006). Pre 17-ročnú Jamrichovú bol tohtoročný Wimbledon posledným grandslamovým turnajom, na ktorom štartovala v juniorskej kategórii.

Jakub Voráček si myslí, že Vladimír Dravecký ml. bude za 5 rokov top obrancom v českom národnom tíme.
Voráček sa vyjadril ku kauze Dravecký ml.: Na Slovensko poslal uštipačnú poznámku! Zobraziť článok

Jamrichovej skvele vyšiel úvod finálového zápasu, keď v druhom geme prelomila Jonesovej podanie a po potvrdení brejku si v prvom sete vybudovala rozhodujúci náskok 3:0. Zverenka trénera Jána Matúša opäť potvrdzovala, že tráva jej hre sedí. Na začiatku druhého dejstva síce prehrávala 1:3, no v ďalších minútach vyrovnala na 3:3 a v koncovke slávila úspech.

Za stavu 4:4 zobrala Jonesovej servis a v desiatom geme premenila hneď prvý mečbal. Vo Wimbledone nadviazala na finálový triumf nad Jonesovou z Australian Open, pričom v priebehu celého turnaja nestratila ani jediný set.

Organizátori cyklistických pretekov Tour de France sprísnili opatrenia na zabránenie šírenia ochorenia Covid-19.
Organizátori sprísňujú opatrenia: Povinné rúška na Tour de France! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk