Voráček sa vyjadril ku kauze Dravecký ml.: Na Slovensko poslal uštipačnú poznámku!

Rozhodnutie Vladimíra Draveckého ml. (16) reprezentovať Českú Republiku namiesto rodného Slovenska bolo v posledných dňoch mimoriadne ...

Rozhodnutie Vladimíra Draveckého ml. (16) reprezentovať Českú Republiku namiesto rodného Slovenska bolo v posledných dňoch mimoriadne diskutovanou témou.

Fotogaléria

Syn bývalého reprezentačného kapitána chcel pôvodne obliekať dres slovenskej reprezentácie, kvôli čomu poslednú sezónu odohral na Slovensku v tíme HC Košice.

„Chcem hrať medzinárodný hokej a na Slovensku momentálne necítim až taký veľký záujem, čo, samozrejme, plne rešpektujem. Vzhľadom na to, že som človek, ktorý v Česku žije už dlhé roky, prešiel som tu všetkými školami a v českom klube som od prípravky, považujem svoje rozhodnutie za prirodzené,“ povedal k svojmu rozhodnutiu 16-ročný bek.

„K Slovensku necítim žiadnu zášť, vždy som sa vo vnútri cítil viac Čechoslovákom a vždy vo mne bude veľká časť Slovenska. Inak to ani nejde,“ dodal na záver.

Nadšení z rozhodnutia Vladimíra Draveckého ml. sú najmä v Česku, kde sa k celej veci na sociálnej sieti X vyjadril bývalý elitný hokejista Jakub Voráček (34).

Peter Budaj reprezentoval Slovensko na troch olympijských hrách a na dvoch majstrovstvách sveta.
Nečakaná správa: Bývalý reprezentačný gólman hlási svoj návrat do NHL! Zobraziť článok

„Tento hráč je neuveriteľný. Obranca číslo jeden u nás v národnom tíme za 5 rokov. Alebo ešte lepšie. Bek číslo jedna tak okolo MS v Bratislave,“ vyjadril sa uštipačne Voráček, pričom narážal na skutočnosť, že svetový šampionát by sa na Slovensku mohol opäť konať až v roku 2029.

Náhle zomrel ruský hokejista Andrej Tarasenko, ktorý získal zlato na olympijských hrách v Lillehameri 1994.
Hokej oplakáva legendu: Náhle zomrel olympijský šampión, jeho syn vyhral dva Stanleyho poháre Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk