Hokej oplakáva legendu: Náhle zomrel olympijský šampión, jeho syn vyhral dva Stanleyho poháre

Smutná správa zo sveta hokeja. Navždy odišiel ruský hokejista Andrej Tarasenko, ktorý získal zlato na olympijských hrách v Lillehameri ...

Smutná správa zo sveta hokeja. Navždy odišiel ruský hokejista Andrej Tarasenko, ktorý získal zlato na olympijských hrách v Lillehameri 1994. Mal len 56 rokov.

Fotogaléria

Hokejový klub St. Louis vyjadril úprimnú sústrasť svojmu bývalému zverencovi Vladimirovi Tarasenkovi, ktorého otec Andrej náhle zomrel. Správu potvrdil aj klub z KHL HC Sibir.

Tarasensko starší bol skvelý útočník a neskôr tréner. Narodil sa v Novosibirsku, kde absolvoval aj hokejové školy. V mladosti hral za miestny tím SKA a potom dlhé roky hral za Lokomotiv Jaroslavľ, HC Torpedo a Ladu Togliatti. Tarasenko mal povesť obávaného strelca a skvelého zakončovateľa.

V sezóne 2001/2002 sa Tarasenko vrátil do svojho rodného mesta a pomohol Sibiru dostať sa do Super League, keď zaznamenal 75 bodov v 67 zápasoch. Po konci kariéry úspešne pracoval v trénerských štruktúrach HC Sibir (2008-2024) a klubu pomohol dosiahnuť najlepší výsledok v histórii – bronz v KHL.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk