Návrat hokejovej bašty medzi elitu? Prvoligová Skalica poriadne zbrojí!

Cieľ je jasný, vrátiť sa do extraligy! Účastník druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže zo Skalice skladá pred štartom nového ročníka ...
  • Zdroj: Facebook/HK Skalica

Cieľ je jasný, vrátiť sa do extraligy! Účastník druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže zo Skalice skladá pred štartom nového ročníka kvalitný káder.

Hokejové mesto zo Záhoria hralo extraligu naposledy v sezóne 2015/16. Odvtedy sa strieborný tím z roku 2009 snaží vrátiť na slovenské výslnie, no zatiaľ bez úspechu. Zmenu by ale mohol priniesť nadchádzajúci ročník. 

Skaličania v zápasovo hluchom období nezaháľajú a odhodlali sa k viacerým veľkým zmenám, ktorými okrem iného prešlo vedenie. Prezidentom klubu sa stal Matej Lánik, generálnym manažérom bývalý úspešný hokejista Ivan Dornič a mužstvo povedie z pozície hlavného trénera držiteľ štyroch bronzových medailí z majstrovstiev sveta Leo Gudas. 

Pozornosť začína budiť takisto menoslov hráčov na súpiske. Vôbec prvou letnou posilou sa stal Andrej Legalin. Ruský legionár bol v ostatnom súťažnom kolotoči druhým najproduktívnejším hráčom celej súťaže. Z Topoľčian sa s ním na novú adresu pobral rovnako perspektívny brankár Michal Vojvoda. 

Na Záhorí by nemala byť núdza ani o nositeľov skúseností. Medzi nedávnymi akvizíciami figuruje ostrieľaný obranca Michal Novák či niekdajší slovenský reprezentant Dávid Buc. Do rodnej krajiny sa po troch rokoch vrátil aj veterán Rastislav Špirko. Na predĺžení zmluvy sa už klub dohodol s Branislavom Kotvanom, Petrom Obdržálkom a nestarnúcim Martinom Hujsom. 

„Uvidíme, či klub podpíše aj ďalších hráčov, ktorí boli sľúbení ako zvučné posily. Verím tomu, že sa vyskladá naozaj kvalitné mužstvo a od prvého zápasu sa pôjde za stanoveným cieľom,“ povedal v rozhovore pre ligový web účastník troch svetových šampionátov Dávid Buc. 

Po svojom prvom seniorskom góle si odložil puk.
Dravecký ml. sa rozhodol pre Česko: Ako to vnímajú naši bývalí hokejisti? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk