Španielsky supertalent Yamal: Neporovnávajte ma s Messim!

Španielsky futbalista Lamine Yamal nechce byť porovnávaný s hviezdnym Lionelom Messim.
  • Zdroj: TASR/AP

Španielsky futbalista Lamine Yamal nechce byť porovnávaný s hviezdnym Lionelom Messim.

FOTOGALÉRIA: Lamine Yamal

Sedemnásťročný krídelník to uviedol pred nedeľňajším finálových stretnutím európskeho šampionátu, v ktorom sa Španieli stretnú na Olympijskom štadióne v Berlíne s Anglickom.

Yamal robil v deň svojich 17. narodenín rozhovor pre španielsky denník Marca. Jeho kariéru prirovnávajú k osemnásobnému držiteľovi Zlatej lopty, keďže obaja začali s veľkým futbalom v akadémii FC Barcelona, slávnej La Masii. "Snažím sa byť sám sebou, aby ma ľudia spoznali ako Lamineho Yamala. To je všetko," povedal Yamal, ktorého prirovnávanie k 37-ročnému Argentínčanovi stúplo ešte viac počas ME, keď sa objavila ich spoločná fotografia z roku 2007, a teda roku narodenia španielskeho supertalentu.

Yamal patrí medzi úzky okruh ašpirantov na zisk ocenenia pre najlepšieho hráča turnaja v Nemecku. Do histórie sa zapísal v semifinálovom stretnutí s Francúzskom (2:1), keď strelil gól ako najmladší hráč v histórii ME. V šiestich dueloch nazbieral aj tri asistencie.

Sprava generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml., tréner klubu Vladimír Weiss st. a kapitán tímu Vladimír Weiss ml. počas tlačovej konferencie.
Slovan predstavil novú posilu: Získal brankára od najväčšieho rivala! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk