Smrteľne chorý extréner Anglicka: Dojemný list pred finále ME!

Španieli môžu získať štvrtý titul, Angličania premiérové zlato. Pred finálovým súbojom na Eure 2024 prehovoril vážne chorý tréner Sven-Göran ...

Španieli môžu získať štvrtý titul, Angličania premiérové zlato. Pred finálovým súbojom na Eure 2024 prehovoril vážne chorý tréner Sven-Göran Eriksson.

Fotogaléria

Švédsky tréner viedol anglickú reprezentáciu v rokoch 2001 až 2006, no výraznejší úspech na veľkom turnaji nedosiahol. „Drahý Gareth, urob to pre mňa, Sira Bobbyho a Anglicko," napísal Eriksson v liste, ktorý zverejnil denník The Telegraph. Bobby Robson viedol anglických futbalistov v rokoch 1982 a 1990.

Southgate je počas európskeho šampionátu pod paľbou kritiky. Odborníkom a fanúšikom sa nepáči predvedená hra mužstva. Angličania postúpili zo skupiny s dvoma strelenými gólmi, v osemfinále proti Slovensku ich minútu pred koncom ratoval Bellingham. V predĺžení rozhodol Harry Kane. Následne po penaltovom rozstrele vyradili Švajčiarov a v semifinále proti Holandsku prehrávali, no stav otočili. Víťazný gól na 2:1 dal v závere striedajúci hráč Ollie Watkins.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Southgate označil sedemdesiatšesťročný Švéd za najlepšieho trénera Anglicka od dôb Alfa Ramseyho, ktorý v roku 1966 vyhral s tímom domáce majstrovstvá sveta. Ak Anglicko v nedeľnom súboji s trojnásobnými európskymi šampiónmi Španielmi uspeje, mal by päťdesiattriročný kouč v očiach verejnosti Ramseyho slávu prekonať. „Poučil sa z chýb, ktoré sme urobili. Najmä z psychického bloku pri penaltovom rozstrele," pripomenul Eriksson skoršie neúspechy anglického tímu.

„A dostal sa ďalej ako ktokoľvek z nás," dodal. Southgate trénuje Anglicko osem rokov a vo finále Eura bol aj pred troma rokmi, keď domáci tím v londýnskom Wembley podľahol Taliansku na penalty. Eriksson v januári oznámil, že má rakovinu pankreasu a zostáva mu maximálne rok života. Bývalý kouč Manchestru City, Lazia a AS Rím či Benfiky Lisabon bol prvým zahraničným trénerom anglickej reprezentácie.

Kapitán Slovenska Milan Škriniar.
Škriniar chce zotrvať v PSG, tréner ho chce vyštvať: Dostane padáka?! Záujem hlásia dva kluby Zobraziť článok

Slovenský futbalista v drese Neapolu Stanislav Lobotka (vpravo) sa teší so spoluhrámi z gólu
Spustí to búrku v Neapole a odíde aj Lobotka? PSG posiela za dve hviezdy poriadny balík Zobraziť článok

Anglicko oslavuje nečakaného hrdinu, keď ho víťazným gólom na 2:1 proti Holandsku poslal do boja o trofej Ollie Watkins.
Cesta hrdinu Angličanov sa začala v 6. lige! Doma má sexi dračicu Zobraziť článok

Neuveriteľná kuriozita v podaní futbalistov Ružomberka: TOTO sa len tak nevidí! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk