Djokovič nedal súperovi najmenšiu šancu: Na Wimbledone uvidíme reprízu minuloročného finále!

Vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone sa rovnako ako vlani stretnú španielsky tenista Carlos Alcaraz a Novak ...

Vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone sa rovnako ako vlani stretnú španielsky tenista Carlos Alcaraz a Novak Djokovič.

Fotogaléria

Srb zvíťazil v piatkovom semifinále nad Talianom Lorenzom Musettim v troch setoch 6:4, 7:6 (2), 6:4 a vo svojom 10. wimbledonskom finále sa pokúsi o ôsmy titul.

Dvojka rebríčka ATP aj wimbledonského "pavúka" Djokovič bol v semifinále proti Musettimu favorit a na triumf v troch setoch potreboval 2:51 h. Vzájomnú zápasovú bilanciu upravil na 6:1.

Dôležitý moment prvého setu priniesol šiesty gem, v ktorom Musetti neudržal podanie. Djokovič nevyužil v deviatom geme dva setbaly a Talian sa za stavu 4:5 vrátil do boja o prvý bod. Svoj prvý brejk v zápase však vzápätí nepotvrdil na svojom podaní a Djokovič po brejku triumfoval 6:4. Musetti brejkol súpera hneď v prvej hre druhého setu, ktorý mal nádejne rozohratý.

Viedol v ňom 3:1, no Djokovič otočil na 4:3 aj 5:4. Set vyvrcholil v tajbrejku, v ktorom dominoval favorit (7:2). Musetti v dramatickom prvom geme tretieho setu stratil podanie a Djokovič mu odskočil na 5:3. Talian v deviatom geme pri svojom podaní odvrátil tri mečbaly, no Djokovič ukončil zápas v následnej hre, keď najskôr odvrátil brejkbal Musettiho a neskôr už ukončil zápas po nepresnom bekhende súpera.

V šľapajach svojho úspešného otca ide aj Draveckého syn Vlado junior.
Vyjadrenie SZĽH k Draveckému: Napriek našej snahe sa rozhodol reprezentovať Česko! Zobraziť článok

Prvý finalistom sa stal Alcaraz, obhajca titulu a tretí nasadený hráč triumfoval nad Rusom Daniilom Medvedevom v štyroch setoch 6:7 (1), 6:3, 6:4, 6:4. Vo finále sa pokúsi o zisk štvrtého grandslamového titulu. Okrem vlaňajšieho prvenstva vo Wimbledone má v zbierke aj tohtoročný triumf na Australian Open a titul z US Open 2022. "Už nie som finálový nováčik a viem, ako sa budem cítiť pred finále a čo ma čaká. V tejto pozícii som už bol. Pokúsim sa robiť veci, ktoré sa mi darili minulý rok a byť ešte lepší," uviedol Alcaraz.

Prvý set priniesol až štyri brejky, po dva na každej strane a dospel do tajbrejku. Ten bol v réžii piateho nasadeného Rusa, ktorý viedol 5:1 a napokon v ňom triumfoval 7:1. "Začal som veľmi nervózne. Môj súper dominoval, hral skvelý tenis a mal som to ťažké," poznamenal Alcaraz, ktorý spravil v prvom sete 15 nevynútených chýb, no v druhom sa v tomto ukazovateli zlepšil na osem a súpera nepustil ani k jednému brejkbalu.

Medvedevovi vzal podanie vo štvrtom geme (3:1) a do konca druhého setu si už obaja podržali servis (6:3). Obdobný priebeh mal aj tretí set. Alcaraz brejkol súpera v treťom geme, po čistej hre na vlastnom podaní zvýšil na 3:1 a doviedol ho do víťazného konca. Štvrtý set sa začal dvomi vyrovnanými hrami, ktoré sa skončili brejkami. Alcaraz vzal Medvedevovi podanie za stavu 3:3 a v zostávajúcich dvoch gemoch si postrážil svoje. V desiatom geme premenil hneď svoj prvý mečbal.

Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
UEFA aktualizovala rebríček najlepších klubov: Slovan lepší ako Sparta Praha či Newcastle! Zobraziť článok

"Snažil som sa nehrať dlhé výmeny. Môj zámer bol ísť čo najčastejšie na sieť a neprispôsobiť sa hre súpera," konštatoval podľa AFP Alcaraz, ktorý triumfom upravil vzájomnú bilanciu s Medvedevom na päť víťazstiev a dve prehry.

Muži - dvojhra - semifinále:
Novak Djokovič (Srb.-2) - Lorenzo Musetti (Tal.-25) 6:4, 7:6 (2), 6:4, Carlos Alcaraz (Šp.-3) - Daniil Medvedev (Rus.-5) 6:7 (1), 6:3, 6:4, 6:4

Ivan Buchinger si naplno užil svadbu s dlhoročnou partnerkou Zuzanou, napriek tomu, že má pred zápasom.
Svadba legendy slovenského MMA: Nevesta ako z rozprávky a prečo neprišiel kamarát Attila Végh? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk