Vyjadrenie SZĽH k Draveckému: Napriek našej snahe sa rozhodol reprezentovať Česko!

16-ročný slovenský hokejista Vladimír Dravecký ml. nedávno objasnil, že sa namiesto svojej rodnej krajiny rozhodol reprezentovať susednú ...
  • Zdroj: archív VD

16-ročný slovenský hokejista Vladimír Dravecký ml. nedávno objasnil, že sa namiesto svojej rodnej krajiny rozhodol reprezentovať susednú Českú Republiku.

Vyjadrenie k jeho rozhodnutiu už poskytol aj samotný Slovenský zväz  ľadového hokeja (SZĽH), ktorý na sociálnej sieti X citoval novinár Matej Deraj z Denníka Šport.

„S hráčom Vladimírom Draveckým mladším, pre ktorého je z hľadiska budúcnosti kľúčová práve nadchádzajúca sezóna, sme rátali na prestížny augustový Hlinka Gretzky Cup aj na svetový šampionát hráčov do 18 rokov, čo sme mu otvorene komunikovali,“ píše sa v úvode vyhlásenie.

„Slovenskému zväzu ľadového hokeja sa po náročných rokovaniach s Medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF podarilo vybaviť udelenie výnimky, aby Vladimír Dravecký mohol byť súčasťou slovenskej hokejovej reprezentácie bez toho, aby na Slovensku odohral 16 po sebe idúcich mesiacov,“ uvádza SZĽH.

Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
UEFA aktualizovala rebríček najlepších klubov: Slovan lepší ako Sparta Praha či Newcastle! Zobraziť článok

„IIHF žiadosti vyhovela, aby nebol ukrátený o možnosť reprezentovať svoju krajinu. SZĽH však hráčovi miesto v tíme automaticky negarantoval na úkor iných hráčov. Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie je tvorená tímom skúsených trénerov na základe potreby využitia hráčov v určitých herných situáciách, podľa aktuálnej formy a nie na základe mena, klubu, v ktorom hráva, či draftových prognóz.“

„Vladimír Dravecký ml. sa rozhodol reprezentovať Českú republiku aj napriek snahe a komunikácii zástupcov SZĽH so samotným hráčom, jeho rodičmi a agentom. V ďalšej kariére mu prajeme veľa úspechov,“ uvádza sa záver vyjadrenia.

Neuveriteľná kuriozita v podaní futbalistov Ružomberka: TOTO sa len tak nevidí! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk