Neuveriteľná kuriozita v podaní futbalistov Ružomberka: TOTO sa len tak nevidí!

Futbalový tím Ružomberka si včera v 1. predkole Európskej ligy až nečakane hladko poradili s kazažským Tobolom Kostanaj, ktorý na domácom trávniku zdolali výsledkom 5:2.

Fotogaléria

Až 4 góly slovenského klubu pritom padli po rohových kopoch, pričom všetky z nich zaznamenali obrancovia.

 V ôsmej minúte Luterán prehral takmer pri bránkovej čiare súboj s Islamom Česnokovom a po jeho prihrávke Igor Ivanovič nezadržateľne skóroval – 0:1. Už o tri minúty prišla domáca expresná reakcia. Jan Hladík zahrával rohový kop, na vysokú loptu si ukážkovo nabehol Šimon Gabriel a vyrovnal – 1:1. Oba tímy skórovali zo svojich prvých pokusov do priestoru brány.

V 39. minúte Ružomberok otočil skóre na 2:1, keď Jan Hladík našiel pred súperovou bránkou voľného Alexandra Seleckého. Veľké veci sa diali v závere prvej polovice duelu, v 45. minúte najprv David Henen vyrovnal za hostí a v závere nadstavenej dvojminútovky Matúš Malý hlavou zužitkoval rohový kop, ktorý zahrával Samuel Lavrinčík – 3:2.

V 77. minúte Liptáci opäť udreli po rohu a zase hlavou. Striedajúci Matej Madleňák zužitkoval ideálny center Samuela Lavrinčíka. O tri minúty na to poriadne pohrozil na opačnej strane Ahmed El Massaodi. V 87. minúte Liptáci využili ďalší rohový kop a Matúš Malý uzavrel výsledok na konečných 5:2.

Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
UEFA aktualizovala rebríček najlepších klubov: Slovan lepší ako Sparta Praha či Newcastle! Zobraziť článok

„Musíme byť maximálne spokojní s výsledkom. Myslím si, že sa naplnilo to, čo sme čakali, že Tobol bude silný na lopte a videli sme ich individuality. Ťažko sa to odhaduje z videa a čakali sme, v akom rozostavení budú hrať. Prvý polčas sme mali byť viac kompaktnejší, boli úseky, keď sme vypadávali. V momente, keď sme boli kompaktní a rýchlo sa presúvali, sme mohli hroziť z prechodov,“ povedal po skončení stretnutia tréner Ružomberka Ondřej Smetana.

„Myslím si, že chalani po prvom polčase cítili, že sa s nimi dá hrať a priestory nám urobia, čo sa naplnilo. Je výborné, že sme sa chytili vyrovnávajúcim gólom na 1:1. Všetko sme smerovali k tomuto zápasu, ale musíme aj smerom k lige. Pre nás je sen, ako duel dopadol výsledkovo, ale myslím si, že od ideálu, hlavne pohybového, to má ďaleko,“ dodal kormidelník slovenského celku.

„Málokedy to vyjde tak, že z piatich-šiestich rohov dáme štyri góly. Super sme to kopli, mali sme super nábeh aj zakončenie. Som za to rád, boli to skvelé góly. Videl som, že brankár nevybieha a stále som to kopal rovnako. Trojgólový rozdiel je dobrý do odvety, ale v podstate je to stále len polčas,“ vyjadril sa ku kurióznej štatistike Samuel Lavrinčík, stredopoliar Ružomberka.

Bol dlhoročnou jednotkou českej reprezentácie.
U majstra riešia príchod brankára: Českého reprezentanta k belasým nepustí manželka?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk