Dravecký ml. sa rozhodol pre Česko: Ako to vnímajú naši bývalí hokejisti?

Jeho otec je bývalý kapitán slovenskej reprezentácie, jemu sa predpovedá skvelá kariéra. Je najmladší obranca, ktorý dal gól v histórii ...

Jeho otec je bývalý kapitán slovenskej reprezentácie, jemu sa predpovedá skvelá kariéra. Je najmladší obranca, ktorý dal gól v histórii našej extraligy, ale on sa rozhodol reprezentovať Česko.

Fotogaléria

Vladimír Dravecký ml. (16) šokoval týmto rozhodnutím verejnosť, čo mrzí aj hokejových expertov pod Tatrami. Prečo si zvolil takýto výber?

Mladý obranca informoval o svojom rozhodnutí prostredníctvom klubového webu HC Oceláři Třinec, v ktorom už 10 rokov pôsobí jeho otec Vladimír, päťnásobný majster Česka a štvornásobný účastník MS. Mladík sa narodil v USA, no hokejovo vyrastal v Česku popri otcovi. „V Česku žijem od svojich šiestich rokov, je to krajina, v ktorej som strávil najväčšiu časť svojho života. Vzhľadom na korene sa ponúkalo, aby som reprezentoval Slovensko,“ uviedol.

Národný dres si obliekol v kategóriách do 17 a 18 rokov, lenže na svetový šampionát sa neprebojoval, čo ho zrejme zlomilo. „Vážne som uvažoval reprezentovať Slovensko. Z toho dôvodu som strávil uplynulú sezónu pod Tatrami, aby som mal jedného dňa možnosť slobodnej voľby. Chcem hrať medzinárodný hokej a na Slovensku som v súčasnosti necítil o svoje služby taký záujem, čo plne rešpektujem,“ vysvetlil svoje rozhodnutie.

S Českom má podľa vlastných slov spojených 90 percent všetkých hokejových zážitkov. „Voči Slovensku neprechovávam žiadnu nenávisť, vždy som sa vnútorne cítil skôr ako Čechoslovák a vždy vo mne veľký kus Slovenska zostane, to ani inak nejde,“ doplnil hráč, ktorý bude v nasledujúcom ročníku hrať vo švédskom klube BK Rögle. Už o mesiac bude na prestížnom letnom juniorskom turnaji Hlinka Gretzky Cup v kanadskom Edmontone reprezentovať Česko, ktoré ho už na podujatie nominovalo.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk